Головна Новини У Смиківцях зупинили нетверезого водія (Фото)

У Смиківцях зупинили нетверезого водія (Фото)

Керувати транспортним засобом в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння забороняється — за будь-яких обставин, часу доби чи погодних умов.

Учора, близько опівдня, під час вимірювання швидкості руху транспорту за допомогою лазерного пристрою TruCAM, в селищі Смиківці, на автодорозі М-30 Стрий — Ізварине, за перевищення швидкості інспектори зупинили автомобіль Daewoo.

Під час спілкування з водієм, поліцейські виявили в останнього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Охоронці порядку запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотесту Драгер, на що останній погодився. Результат огляду виявився позитивним, прилад зафіксував 0. 71 проміле алкоголю в крові водія, що перевищує допустиму законом норму.

Інспектори склали на чоловіка відповідні адміністративні матеріали та направили автомобіль на арештмайданчик.

Загалом, за минулі вихідні патрульні виявили трьох водіїв, які сіли за кермо в стані сп’яніння.

Нагадуємо про відповідальність :

за ч. 1 ст. 130 — штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;

за ч. 2 ст. 130 — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;

за ч. 3 ст. 130 — штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;

за ч. 4 ст. 130 — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.