Головна Новини У селі на Тернопільщині картоплю збирає робот-помічник

У селі на Тернопільщині картоплю збирає робот-помічник

Житель Тернопільщини Петро Головатий збирає врожай з допомогою електропомічника.

На картопляних роботах чоловікові допомагає радіокерований віз. Управляти ним можна дистанційно – як звичайною іграшкою.

До створення робота фермер підійшов професійно. Чоловік займається проектуванням меблів, однак за фахом він – вчитель фізики та інформатики, пише Зік.

В основі городного помічника закладений принцип роботи, як в електромобілях. Частини для нього Петро Головатий збирав звідусіль, у хід пішли електроприлади і деталі від китайської радіотехніки.

«Щоб бути робототехніком, треба вміти працювати не лише в середовищі написання коду, а й у середовищі зварювання, болгарки, дрільки…», – жартує чоловік.

Робота на своєму городі він випробував минулого року. До нового картопляного сезону обновив програмування і доповнив металевого помічника причепом.

Заняття для робота знаходиться не лише в картопляний сезон. З його допомогою можна перевозити різноманітні вантажі, а взимку, якщо додати кілька деталей, використовувати для відгортання снігу.

Пан Петро охоче демонструє вміння свого помічника. У соцмережах робот викликає захоплення і подив, а також поради, які б уміння згодилися.

Люди відзначають, що тепер його слід «навчити» реагувати на голосові команди. Винахідник жартує, що залишиться без помічника – сусіди покличуть на свій город.