Головна Новини У “підшефному” правоохоронцям ліцеї-інтернаті зловживали бюджетними коштами

У “підшефному” правоохоронцям ліцеї-інтернаті зловживали бюджетними коштами

грошіПорушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму понад 235 тис. грн  виявили фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Зокрема, через безпідставне підвищення посадових окладів та нарахування заробітної плати за невідпрацьований час установою зайво витрачено більше 103 тис. гривень.

Також посадові особи ліцею-інтернату коштом загального фонду оплатили вартість комунальних послуг, спожитих орендарями,  через що із порушенням законодавства витратили понад 104 тис. гривень.

Окрім того, освітяни до обласного бюджету не повернули 13 тис. грн., за завищеною вартістю оплатили ремонтні роботи, понад встановлені норми списали продукти харчування, всього на суму 15 тис. гривень.

Завдяки вжитим заходам в ході ревізії відшкодовано майже 116 тис. гривень.

За допущені порушення складено 4 протоколи за ст. 164-2 КУпАП, 2 протоколи за ст. 164-12 КУпАП та ст.164-14 КУпАП направлено на розгляд суду, установі зупинено операції з бюджетними коштами.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру області.