Головна Новини У Підволочиську пяний водій пропонував 1500 гривень патрульному щоб той “закрив очі”...

У Підволочиську пяний водій пропонував 1500 гривень патрульному щоб той “закрив очі” на Драгер

Працівники відділення поліції № 5 м. Підволочиськ задокументували факт надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Аби уникнути адміністративної відповідальності житель району, пропонував 1500 гривень поліцейському 

Під час патрулювання місцевості, працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль за порушення ПДР. За кермом іномарки перебував 41-річний чоловік. У ході спілкування з водієм правоохоронці помітили, що водій напідпитку. Результат алкотестеру Драгер показав 1, 37 проміле. Натомість, щоб уникнути адміністративної відповідальності, чоловік запропонував поліцейським хабар. Спробу надати неправомірну вигоду зафіксували нагрудні камери правоохоронців.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Окрім цього поліцейські встановили, що правопорушник не вперше попадає в поле зору правоохоронців. Нещодавно суд притягнув чоловіка до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння та позбавив чоловіка права керування на 1 рік. 

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 ст. 369 – «пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України, а також поліцейські винесли адміністративні матеріали ч.4 ст. 126 та ч. 2 ст. 130 КУпАП України.

Міру покарання зловмиснику обере суд. Триває досудове розслідування.