Головна Новини У Підволочиську наркоман двічі за ніч пограбував салон мобільного зв’язку

У Підволочиську наркоман двічі за ніч пограбував салон мобільного зв’язку

До того ж до салону мобільного зв’язку, розташованого у центрі Підволочиська, злодій завітав глухої нічної пори. Кримінальний інцидент стався наприкінці лютого ц. р.

Переконавшись, що навколо – ані душі, крадій молотком розбив верхню частину дверей та через отвір проник усередину крамниці. Ще пару хвилин пішли на те, аби схопити з вітрини п’ять новеньких мобільних телефонів загальною вартістю понад 17 тис. 220 грн., розсунути їх по кишенях і втекти.

Однак на цьому рецидивіст не заспокоївся. Окрилений удачею, пару годин потому він вирішив ще раз  навідатись до крамниці мобільного зв’язку. Вже звичним шляхом проникнувши всередину, рецидивіст забрав з вітрини чотири новеньких мобілки та накивав п’ятами. Таким чином загалом він завдав власникам мережі матеріальної шкоди більш ніж на 30 тис. 630 грн. Тобто вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжку), поєднане з проникненням в інше сховище (ч.3 ст. 185 КК України), що є тяжким злочином.

На щастя, збути за безцінь апарати мобільного зв’язку крадій не встиг, адже вже на ранок його розбудили правоохоронці – забагато слідів і відбитків залишив горе-рецидивіст.

Поставши у Підволочиську перед районним судом, злодій повністю визнав провину та просив сильно не карати, оскільки потерпілим було повернуто все, до останнього телефону. Також з’ясувалося, що обвинувачений – наркоман зі стажем, внаслідок вживання опіоїдів страждає на розлади психіки та поведінки і перебуває на обліку в нарколога.

Зважаючи на всі обставини, суд засудив злодія до 4-х років позбавлення волі. Але на підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому 2 роки іспитового строку та зобов’язав періодично реєструватися в органі з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Олекса Чиж
Джерело: Тижневик “Номер один”