Головна Новини У ПЦУ розгорається скандал через майно УАПЦ (відео)

У ПЦУ розгорається скандал через майно УАПЦ (відео)

Голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія Наталія Шевчук звернулась до ПРедстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого Митрополита Епіфіанія:

“Ваше Блаженство, Блаженніший Владико Епіфаній! Я, проста вірянка, вірна Української Автокефальної Православної Церкви – правонаступниці Православної Церкви України – звертаюсь до Вас вкотре як до Предстоятеля нашої Святої Церкви. Я прошу Вас особисто втрутитись і розірвати злочинний ланцюг на Тернопільщині. Зараз я перебуваю у Петро-Павлівському чоловічому монастирі, який належав Українській Автокефальній Православній Церкві, проте був злочинно та підло проданий Митрополитом Макарієм (Малетичем) та Архієпископом Мстиславом (Гуком).

Так, зараз ведуться кримінальні провадження, розглядається справа у Господарському суді. Високопреосвященнійший Тихон (Петранюк) – сьогоднішній керуючий Тернопільсько-Бучацькою Єпархією Православної Церкви України – переконує Вас особисто й Архієрейський Собор у тому, що поверне продане майно нашій Церкві. Це не правда. Це нагла брехня. Я вчора прибула з Києва до Тернополя, щоб бути присутньою на засіданні в Господарському суді міста Тернополя. Владика Тихон, як керуючий замилює Вам і нам, вірянам, очі. Я не маю більше законних можливостей впливати чи вчиняти будь-які дії, щоб оце все майно, яке коштує мільйони доларів, повернути нашій Церкві.

Тому я прошу Вас, Владико, прошу як вірянка, як голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія: зробіть, будь ласка, все, що в Ваших силах, щоб наша Церква мала це майно! І щоб наша Церква була сильною, звільніть лави архієреїв від злочинців у рясах!”