Головна Новини У працівника тернопільської дитячої поліклініки підтвердили COVID-19

У працівника тернопільської дитячої поліклініки підтвердили COVID-19

– Ми маємо робити щеплення малюку у педіатричному відділенні №2 на Лесі Українки, але нам повідомили, що відділення працює в особливому режимі, бо там виявили хворих на коронавірус, – каже тернополянка Оксана. – Чи можна звертатись для щеплення чи відділення зовсім закрили?

Інформацію про те, що у відділенні підтвердили один випадок захворювання на коронавірус, підтвердив директор КНП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” Андрій Артимович, пише 20 хвилин

– Зараз троє працівників Тернопільської міської дитячої лікарні мають підтверджений діагноз -коронавірус, – каже Андрій Артимович. – Один із них – працівник поліклініки на вулиці Лесі Українки. У відділенні провели необхідну дезінфекцію. Працівники, які були контактними, перебувають на самоізоляції.

Як працює поліклініка

За словами директора зараз відділення працює у режимі карантину, які і інші медзаклади в Тернополі.

– У поліклінічному відділенні надають невідкладну та консультативну допомогу, – каже пан Артимович. – Також проводяться усі необхідні щеплення. Проте обмежений вільний плановий захід, а пацієнтів приймають лише за електронними записами, щоб зменшити контакт між пацієнтами в приміщеннях.

Тож, якщо ви плануєте похід у поліклініку – краще спочатку проконсультуйтесь із сімейним педіатром, а він вже дасть роз’яснення, куди та коли звертатись.

Коло контактних встановлюють

– Уже кілька осіб визнано контактними, – каже Андрій Артимович. – Усі вони перебувають на самоізоляції. Ми постійно тестуємо усіх працівників нашого медзакладу ПЛР-тестами та методом ІФА.

Андрій Артимович наголосив, що за результатами епідрозслідування жоден із хворих працівників дитячої лікарні не заразився у медзакладі.

– У нас немає випадків професійного захворювання, – каже лікар. – Це означає, що ніхто із тих, медиків, які працюють з хворими на коронавірус, не заразився від них. Потрібно розуміти, що медики – теж люди. Вони так само ходять в магазини, їздять маршрутками та контактують з людьми. На роботі вони працюють під повним захистом з дотриманням норм безпеки.

За інформацією про те, скільки випадків захворювання серед медиків у Тернопільській дитячій лікарні звернулись і в Тернопільський обласний лабораторний центр. Проте наразі там повідомили, що триває епідрозслідування, і його результати зможуть повідомити лише після того, як будуть опрацьовані усі матеріали.