Головна Новини У працівника виявили РНК норовірусу: оновлено про спалах кишкової інфекції у дитячому...

У працівника виявили РНК норовірусу: оновлено про спалах кишкової інфекції у дитячому садочку Тернополя

Згідно припису Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області молодша  група №3 одного з ДНЗ  з 09.08.2021р. тимчасово призупинила освітню діяльність.

Відповідно до результатів експертних висновків Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 10.08.2021р. щодо невідповідностей по БГКП, МАФАнМ у взірцях продуктів Головним державним ветеринарним інспектором Тернопільської області видано Рішення №01.2/18 від 10.08.2021р. про вилучення з обігу залишків цих продуктів (сировини).

В.о. начальника Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області винесено подання про відсторонення від роботи працівника дитячого закладу, у якого виявлено РНК норовірусу, до проведення курсу лікування та отримання від’ємних результатів лабораторного обстеження.

За виявлені  у ході розслідування спалаху порушення дотримання вимог санітарного законодавства складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.42 КУпАП на в.о. завідувача ТДНЗ.

З персоналом та адміністрацією закладу проведено роз’яснювальну роботу щодо профілактики гострих кишкових інфекцій та дотримання протиепідемічних вимог під час карантину по COVID-19.

Тернопільське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області тримає на контролі питання  виконання припису Держпродспоживслужби щодо усунення виявлених порушень у дитячому закладі.