Головна Новини У Почаївській лаврі розпочався процес повернення майна державі

У Почаївській лаврі розпочався процес повернення майна державі

Священник, який керує в Почаївській лаврі, не допустив представників заповідника до церкви.

Міністерство культури та інформаційної політики розпочало процес повернення майна державі у Почаївській Успенській лаврі. Про це повідомив міністр Олександр Ткаченко в ефірі національного телемарафону, передає «Еспресо».

Священник, який керує в Почаївській лаврі, не допустив представників заповідника до церкви, у зв’язку з чим має відкритися кримінальне провадження щодо перешкоджання користування майном держави.

«Таким чином у Почаївській лаврі цей процес розпочався. Також будуть і деякі інші процеси стосовно інших установ, де припинили діяти договори оренди або користування відомими об’єктами, які належать до історичної спадщини України», – додав міністр.Керівником Почаївської лаври подано позов до суду щодо того, щоб повернули церкву, з якою закінчився договір користування УПЦ (МП) на території лаври», – наголосив Ткаченко.

За його словами, керівником Почаївської лаври подано позов до суду щодо того, щоб повернули церкву, з якою закінчився договір користування УПЦ (МП) на території лаври.