Головна Новини У Почаєві підприємцю припинили “халяву”, а він судиться

У Почаєві підприємцю припинили “халяву”, а він судиться

1314796309_1Процес, який планували здійснити у Почаєві, міг стати певним прецендентом, який чи не вперше на території краю показав би принцип прозорості влади у прийнятті рішень, пов’язаних із підпріємцями. Але справа набула іншого оберту.
Є у Почаєві, по вул. Відродження 5 магазин «ТЕКО». Знаходиться він у власності Почаївського споживчого товариства під керівництвом Галагана С.С. Усе б нічого, але у червні 2014 року стало відомо про фінансову сторону оренди: дане споживче товариство платить у міську скарбницю аж 12 гривень за метр квадратний із загальною площею 421,1 кв.м., тобто 5053,2 грн. у місяць. Депутати міськради були у шоці, як і багато жителів міста. Як би там не було, але для інших орендарів міського комунального майна орендна плата набагато більша. Прагнення переглянути розмір орендної плати зі сторони Почаївської міськради було зупинене головним прокурором району М. Гібським, який не сесії зазначив, що дану дію можна здійснити лише при умові переукладення договору у зв’язку із закінченням дії договору. Можливо і так…
Новий міський голова Почаєва Бойко В.С. взяв твердий курс на проведення аукціону при визначенні нового орендаря та відмовився продовжувати відповідну угоду із споживчим товариством. Воконкомом Почаївської міської ради 16 грудня 2014 року було прийняте відповідне рішення та визначенні умови проведення конкурсу: стартова ціна оренди 15278,35 грн. за базовий місяць (тобто 36,28 грн. – різницю відчуваєте), пріоритетне забезпечення працівників робочими місцями і т.д. До 14 січня 2015 року, після повідомлення у газеті «Діалог» приймалися документи від учасників конкурсу, а його проведення планувалося на 16 січня. Знову ж але…
Передріздвяний «подарунок»: у міську раду приходить ухвала Кременецького районного суду, підписана суддею Земброю Є.Й. відповідно до позовної заяви зі сторони споживспілки. Відповідно до неї позов організації задовільняється, проведення конкурсу забороняється, а попереднє судове засідання щодо даної справи призначається на 13 січня 2015 року. От і припливли. Що цікаво: позовні заяви та клопотання датуються 29 грудня, а ухвали суду уже 30 та 31 грудня. Якась надзвичайна активність. Мало того. Галаган С.С. взагалі претендує на право співласності орендованого приміщення, у зв’язку із чим дана судова справа лежить у Львівському господарському суді.
Зрозуміло, що із «халавкою» розставатися важко. Практично 11 тис. грн. різниці між попередньою оплатою та та мінімальною на конкурсі виллється у 132 тис. грн. в рік для міста, що для наведення благоустрою було б зовсім не зайвим. У чию сторону буде повернуто законом – важко сказати, але із попереднього досвіду виглядає так, що почаївська громада програє. Традиційно включаються особисті звязки, контакти та інше. Прикро, а проведення аукціону було б показовим для подальшої практиrи не тільки у Почаєві, а і Кременці.
P.S. На останньому засіданні виконкому 31 грудня Галагану С.С. було запропоновано продовжити договір при фіксуванні орендної плати у розмірі 50 грн. за метр кв. Він відмовився.

Повідомили в Народній раді.