Головна Новини “У Почаєві висять плакати: “Бог нє панімаєт по-украінскі” – депутат

“У Почаєві висять плакати: “Бог нє панімаєт по-украінскі” – депутат

Шість десятків прикарпатських депутатів скерували до влади, у тому числі й до СБУ, звернення, у якому попросили спецслужбовців перевірити священнослужителів УПЦ МП на причетність до співпраці з ФСБ РФ та іншими спецслужбами держави-агресора. Ідейним натхненником звернення є націоналіст, депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Іваночко.

  • Ми зійшлись на тому, щоб оприлюднити звернення до органів влади із тим, щоб московських попів перевірила СБУ на предмет їх співпраці з ФСБ та іншими каральними органами країни-агресора.

Що саме мали б вони перевіряли? Та все! Я б особисто за кожним із них приставив зовнішнє спостереження. Треба довідатися, куди вони їздять, кому звітують, чим займаються. Переконаний, що докази знайдуться швидко. А ще – однозначно треба перевірити усі їх храми: обшукати усі закапелки. Там же зберігається казна що: антиукраїнська агітаційна література, зброя, сидять сепаратисти. У Почаєві, наприклад, усюди висять плакати: «Бог нє панімаєт по-украінскі». А ще у власних проповідях священнослужителі забороняють вірянам молитися українською мовою, буцімто «украінскава язика Бог нє слишит». Це що – не доказ для СБУ! – заявив він у інтервю для видання vgolos.com.ua.

  • Я справді вважаю, що не може у державі, яка воює, функціонувати церква ворожої країни. Тобто не можуть в Україні заправляти московські попи. Невже ніхто не розуміє, що у нашому тилу діють вороги. На чолі з Онуфрієм, який сказав, що голодомор в Україні був, бо її покарав Бог! Чи може говорити «патріарх» про українців та Голодомор? Усі ж знають, хто за це відповідальний: москалі та жиди.

Тому усю цю церкву треба забороняти негайно. Їх усіх треба вигнати. Якщо не схочуть добровільно йти, то застосувати силовий спосіб. Щонайменше «копняки». Тільки так треба діяти! Фізично їх не зносити!