Головна Новини У новорічну ніч на Тернопільщині затримали п’ять нетверезих водіїв (Відео)

У новорічну ніч на Тернопільщині затримали п’ять нетверезих водіїв (Відео)

5-ро водіїв, які кермували автомобілями у стані алкогольного сп’яніння, затримали патрульні поліцейські 31 грудня та 1 січня. Про це сьогодні повідомила речниця патрульної поліції області Катерина Басалига. За її словами, одного нетверезого водія зупинили в селі Ягільниця Чортківського раойну на трасі М-19, двох – на вулиці Галицька у Тернополі, одного – на вулиці Тролейбусній. І ще одного водія у стані алкогольного сп’яніння упіймали в новорічну ніч на вулиці Богдана Хмельницького, він спричинив ДТП. Травмованих не було, повідомляє Суспільне

В усіх 5-ти випадках на нетверезих водіїв склали протоколи за статтею 130 – керування транспортом особами у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів. Матеріали про ці правопорушення патрульні передали до суду. Порушники мають сплатити штраф понад 10 тисяч гривень, – каже Катерина Басалига. За її словами, під час новорічних свят торік поліція затримала 19 нетверезих водіїв.

Катерина Басалига розповіла, що суми штрафів, які сплачують водії за кермування у нетверезому стані, діятимуть до 1 липня 2020 року. З першого липня почнуть діяти зміни до статті 130-ої, які 22 листопада 2018 року внесли депутати Верховної Ради. Ці зміни прокоментував юрист Олександр Рукавець.

https://www.facebook.com/suspilne.ternopil/videos/528916517712669/?epa=SEARCH_BOX