Головна Новини У неповнолітньої дівчини, підозрюваної у вбивстві іноземного студента, психічне захворювання?

У неповнолітньої дівчини, підозрюваної у вбивстві іноземного студента, психічне захворювання?

Тернопільський апеляційний суд вирішив залишити за ґратами підозрювану у вбивстві 24-річного студента ТНЕУ Ерітьє Люсамбу Каємбе з Демократичної Республіки Конго.

26 травня Тернопільський апеляційний суд розглянув справу щодо міри запобіжного заходу для Соломії Т. із Великого Глибочка, яку підозрюють у вбивстві студента з Конго, пише Нова Тернопільська. На засідання із Чортківського СІЗО привезли підозрювану, прибула і її мати з двома адвокатами. Сестра загиблого студента Ешлей Грейс прийшла з адвокатом, перекладачкою і майже пів сотнею іноземних студентів. Щоправда, іноземці через карантин не змогли потрапити до приміщення суду, стояли на сходах, тримаючи в руках листівки з фотографією вбитого юнака. За клопотанням адвокатів і матері підозрюваної, суд вирішив розглядати справу в закритому режимі. Річ у тім, що на момент скоєння злочину Соломія була неповнолітньою. Вбивство сталося у ніч на 9 травня, а 18 років дівчині виповнилося через 12 днів – 20 травня. А 21 травня Ерітьє поховали в Тернополі на кладовищі біля Довжанки, пише НОВА...

10 травня Тернопільський міськрайонний суд обрав міру запобіжного заходу для Соломії Т. тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 315 тисяч гривень. Адвокати затриманої оскаржили обраний запобіжний захід в апеляції. Тернопільський апеляційний суд розглянув їхню скаргу, але залишив без задоволення, а рішення без зміни.

— Апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін, усе законно, — зазначив після нинішнього засідання адвокат сестри загиблого Сергій Хлєбніков. — Сторона захисту просили відпустити підозрювану під домашній арешт, запевняючи, що вона буде брати участь у слідчих діях, не переховуватиметься. Долучили до матеріалів справи довідку про психічне захворювання у затриманої, повідомили, що їй потрібні транквілізатори для лікування. Але в такому разі неприпустимо відпускати її під домашній арешт, бо дії можуть бути неадекватними. Свою вину підозрювана не визнає, каже, що цього не робила. Побачимо, що встановить слідство.

— Мій брат втратив життя. Ми дуже вдячні за справедливе судове рішення, — сказала Ешлей.