Головна Новини У міськраді визначили, які будинки і прибудинкові території ремонтуватимуть найближчим часом

У міськраді визначили, які будинки і прибудинкові території ремонтуватимуть найближчим часом

55 мільйонів гривень передбачили цього року у бюджеті Тернопільської громади на ремонт житлового фонду. Титульний список з експлуатації та технічного обслуговування житлового фонду Тернополя (громади) на 2021-2022 роки затвердили на засіданні виконавчого комітету 17 березня.

«Пропонуємо затвердити титульний список на два роки для того, щоб можна було планувати ремонти у довготерміновій перспективі,- пояснив Владислав Стемковський, заступник міського голови. – Його обговорили на профільній комісії, враховали дуже багато зауважень, пропозицій, від депутатів, від відділу технагляду, звернення і пропозиції міського голови та включили ряд об’єктів, які перейшли з минулого року. У переліку передбачено в кілька разів більше об’єктів, ніж є коштів для них. Але є підприємці, суб’єкти господарської діяльності, які виконують роботи в борг і чекають оплати по кілька місяців. Розуміємо, що це не дуже добре, але така об’єктивна ситуація. Також титульний список дає орієнтир для тернополян, які будинки і прибудинкові території будуть відремонтовані у найближчі два роки, треба тільки набратися терпіння і почекати.»

Міський голова Сергій Надал зауважив, що у титульному списку є 141 об’єкт, тоді як в рік реально ремонтують 45-60. Тому перелік свідомо сформували на два роки. Це дасть можливість розпочати необхідні процедури: замовити проектно-кошторисні документації, тендерну документацію. Частина робіт буде виконана у 2021, частина – у 2022 році.

Із 55 мільйонів на конструктивний ремонт закладено 46 мільйонів 100 тисяч гривень. Сюди входить ремонт покрівель, прибудинкових територій, ремонт і заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж, елементів обладнання, ремонт фасадів та виступаючих конструкцій будинків. На ремонт ліфтів передбачили 2,5 мільйона гривень, на інші роботи капітального характеру – 2,1 мільйона, на облаштування дитячих майданчиків – 2 мільйони, на ремонт спортивних майданчиків – 1,5 мільйона.