Головна Новини У мешканки Лановеччини шахрай виманив 96 тисяч грн кредитних коштів

У мешканки Лановеччини шахрай виманив 96 тисяч грн кредитних коштів

кредити

Понад 130 тисяч гривень заробили аферисти на довірі за одну добу. Натомість, усі гроші з карток втратили двоє мешканок області.

Класична схема шахрайства спрацювала в обох випадках: дзвінок, невідомий чоловік представляється працівником банку. Спочатку аферист входить в довіру, намагається дізнатися якомога більше інформації про картковий рахунок, а потім спонукає жертву переводити гроші на інші рахунки, або ж довідавшись секретні коди, викрадає їх сам.

Мешканка Лановеччини, надала невідомому доступ до мобільного банківського додатку і він легко викрав понад 96 000 кредитних коштів.

Інша жертва банківської афери, 38-річна тернополянка, надавши всі паролі аферисту, втратила 39 тисяч гривень. Коди доступу до мобільного банківського додатку вона отримувала в повідомленнях.

Поліцейські за фактом шахрайств розпочали кримінальні провадження, особи зловмисників встановлюють

Наголошуємо: банківські працівники не телефонують до клієнтів, щоб довідатися конфіденційну інформацію про рахунки! Якщо вам пропонують змінити паролі або ж перевести гроші на інший рахунок аби їх вберегти – це 100% шахрайство!

Не впадайте в паніку, коли чуєте у слухавці інформацію, що ваш рахунок під загрозою крадіжки. Покладіть слухавку, заблокуйте карту і зателефонуйте в банк. Безкоштовний номер гарячої лінії є на кожній банківській картці!

Проявляйте обачність – вбережете власні кошти!