Головна Новини У мережі поширюють страшні історії про операції кременецького “спеціаліста”

У мережі поширюють страшні історії про операції кременецького “спеціаліста”

У середині жовтня 2021 жителька міста Кременець, що на Тернопільщині, повідомила в мережі про невдало зроблену операцію її доньці. За словами користувачки мережі, її дитині прооперували апендикс, але через халатність і непрофесійний підхід лікаря – вона мало не втратила здоров’я. Допис викликав великий резонанс – у мережі містяни обговорюють схожі випадки помилок того самого хірурга.

Про всі подробиці скандалу в Кременці розповість Новини.LIVE.

Робили операцію апендикса, а травмували сечовий міхур

Допис, який сколихнув мережу, з’явився у групі, де розмішують оголошення міста Кременець, 18 жовтня. Його опублікувала місцева жителька Ольга. Користувачка поділилась сумною звісткою – після операції, яку влітку 2021 зробили її доньці, дівчинка має ускладення. Операцію робили у лікарні Кременця. Її, за словами користувачки мережі, провели неякісно.

“Про лікарську халатність чи некомпетентність. 2 серпня 2021 року у Кременецькому хірургічному відділенні зробили лапароскопічну апендиктомію, а щоб було зрозуміло – вирізали апендицит, моїй дочці. Операцію проводив лікар Джоджик з асистентами (його син, студент вишу медичного). Операція була оплачена в тій ціні, що озвучив лікар. Але, як наслідок…  за місяць часу після операції почались болі, в ділянці вже не існуючого апендициту”, – розповіла Ольга.

Ольга повідомила, що одразу після підозрілих симптомів, які спостерігала у доньки – звернулась до хірурга, який проводив операцію. Проте він запевнив матір дитини, що все гаразд. Однак після консультації із фахівцями в іншій лікарні – стало зрозуміло: лікар не помітив власної помилки.

“Ми звернулись до пана Джоджика, звісно він оглянув, але сказав катастрофічного не бачить. Хоча… на другий день в Рівному лікарі були шоковані проведенням операції, тобто самі надрізи були зроблені занадто низько і при операції оперуючим лікарем був травмований сечовий міхур, тим самим це викликало вже існуючі наслідки і проблеми. Наразі моя дочка лікується”, – розповіла Ольга.

Жінка пояснила, що розмістила пост, щоб попередити містян про халатність хірурга, який має репутацію гарного фахівця.

“Я довго думала як вчинити з “кваліфікованим лікарем”, за ці гроші, що я йому оплатила, здоров’я дитини не вернеш,  а лікар бідний – треба робити ремонти в квартирах. Тож робіть висновки, і раджу вам минайте стороною, адже те, що у нас ніби є медична апаратура – це не означає, що за ваші ж гроші для вас буде надана кваліфікована допомога. Пишу не анонімно і відповідаю за кожне слово”, – наголосила Ольга.

Матір дівчинки звинувачує лікаря в халатності

Жителі Кременця почали говорити про сумні наслідки звернень до місцевого лікаря 

Після того, як Ольга з Кременця розмістила у соцмережах допис – почали спливати історії про інші невдалі операції хірурга. У Кременці поширюють інформацію про хабарництво і непрофесіоналізм лікаря, 

“Мене теж в 2017 році прооперував цей горе професіонал. “Тримав під контролем” до останнього, на скарги не реагував … Чоловік ледве довіз до Рівного… Де мені вже рятували життя, адже на момент госпіталізації в лікарню Рівного, мені сказали після обстеження, що якби ще два дні – то могла бути кишкова непрохідність, або летальний випадок….Після того було ще дві операції, довга боротьба за життя і за її повноцінність терміном в 2 роки в Рівному і Тернополі… Від постійних болів і обмежень поїхала нервова система, яку півтора роки лікували”, – написала Анелія Франковська.

“Моїй дочці теж він зробив операцію і запевняв, що все буде добре, але чуть не вгробив її. Врятували рівненські і тернопільські лікарі. А цей лікар тільки високу шапку носить, що в одвірок дверей не влазе, і дуже високої думки про себе, навіть і при своїх колегах по роботі”, – написала Тетяна Козарик.

“Аналогічна ситуація була у мене в квітні в цьому році . Після видалення апендициту лапароскопічним методом під керівництвом цього горе-лікаря, я отримала ускладнення: абсцес кишечнику, коли звернулася до нього через місяць з жахливими болями і підвищеною температурою і попросила допомоги – то почула “ну можна ще раз зайти, подивитися лапароскопічно, з таким живуть, думай і дзвони”. Я і звернулася в Рівне в обласну лікарню, де мене і спасали, бо абсцес штука не шуточна, рахунок був на хвилини, бо якби той абсцес розірвався – то не можу уявити, що було б. Про фінансові витрати страшно говорити, отакі спєци працюють в Кременці, Боже борони до них попасти, – повідомила Марія Лівар.

“Хабарник страшний, як не дасиш грошей, то навіть не хоче зайти до хворого у палату. Гнати його з хірургії, є молоді професіонали, які прийдуть і будуть працювати”, – написала Людмила Генюк.

За словами частини дописувачів – вони не звертались до юристів, оскільки не вірили, що лікаря можуть звільнити або відсторонити від операцій.

“До суду…Чому ми боїмося відстоювати свої права? Багато чула: А нам тут жити, а ніби і шкода….” А тим, хто так робить, їм вас не шкода, і їм не соромно, головне бабло,….”, – написали в мережі.

Також дописувачі зазначили, що пробували розміщувати коментарі на сторінці лікарні, в якій працює хірург – проте дописи видалили.

“Вони видаляють з своєї групи цей пост, якщо ви надумаєте його там поширити або вставити в коментарі”, – написали в мережі.

Частина пацієнтів стали на захист лікаря

Щоправда, частина користувачів мережі, які відгукнулись в коментарях на допис Ольги, стали на захист хірурга. Вони стверджують – робив операції добре.

“На моєму прикладі нічого поганого сказати не можу. Лапароскопічна операція пройшла добре, слідів від швів майже не видно. І будучи в хірургічному відділенні, бачила як працює цей лікар, майже постійно на роботі, постійно операції, та ще й чергування. Так, це коштує немалих грошей, але… я задоволена. Дочці швидкого одужання!” – написала Оксана Данилюк.

“У мене у 2016 р. тріснув жовчний. 2 дні жовч була в кишках. Дякувати Богу і лікарю Джоджику зараз я жива. Я бажаю, щоб ваша донька скоро одужала”, – Оксана Лачук.

“Я не виправдовую лікаря, можливо він і помилився, але коли звертаюся за консультацією – то ніколи не відмовляє”, – написала користувачка Лариса.

У групі “Типовий Кременець” днями навіть з’явився пост-подяка лікарю Джоджику.

“Хочу висловити велику подяку головному лікарю, хірургу Джоджику І.О. та його асистентам Ковальчуку А.А. та Томчуку С.В. за надану мені грамотну кваліфіковану допомогу, відповідальний підхід до роботи та доброзичливе ставлення. Також хочу подякувати усьому персоналу хірургічного відділення за підтримку”, – написала Віка Голуб.

https://www.facebook.com/typickremenets/posts/1427185967677309

Щоправда, частина користувачів запитали Вікторію, чи це не підтримка лікаря – після поширення новини про невдалу операцію дитині.

“Це реклама після останнього промаху з дитиною, якій сечовий міхур пошкодили? Якось плоско…”

“Є така штука як четвертий закон Фінейгла, який звучить так: “Якщо щось пішло не так, то будь-які спроби врятувати ситуацію тільки її погіршать. Часом краще залишити все так, як воно є.”

“Ганьба таким замовним підлизуванням. Складав колись руку проїжджому знайомому після ДТП, то коли той приїхав до себе додому – то місцеві хірурги не повірили, що так похабно можна зробити операцію. Ломали і складали заново. P.S. За операцію було заплачено, не в касу звичайно, вказану лікарем суму”

“Як примітивно підлизнули. Фу!!!!”, – написали під постом.

Як зараз почувається дівчинка

Новини.LIVE сконтактувало із Ольгою Берідзе, щоб дізнатись, як зараз почувається її донька. Ольга повідомила – дівчинці краще, проте вона продовжує лікування.

“Наразі скоро маємо їхати знову на перевірку до Рівного. Дитина досі лікується”, – повідомила Ольга.

Також жінка наголосила – написала пост для того, щоб застерегти інших жителів Кременця. 

“Я все описала в інтернет про свою проблему. І написала для того, щоб інші змогли взяти і зробити вибір. І не постраждали як моя дочка. Але судячи з коментарів таких дуже багато”, – наголосила Ольга.

Хто такий лікар Джоджик

Ігор Орестович Джоджик, згідно з інформацією на ресурсі You Control – завідувач загального хірургічного відділення КНП “Кременецька опорна лікарня” Кременецької міської ради. У 2000 році він закінчив Тернопільський медичний інститут за фахом хірургія.

Згідно з поданою декларацією, Ігор Джоджик отримав за основним місцем роботи у 2000 році зарплатню у розмірі 206 176 гривень. Дохід від відчуження нерухомого майна у 2020 – приніс лікарю 219 900 грн і 450 000 грн. Хірург задекларував нерухоме майно – квартиру і земельну ділянку, а також 3 автомобілі: Nissan 2018 року випуску, Ford (2019) та Smart (2008). Згідно з декларацією, дві автівки і квартира належать дружині хірурга.

Що кажуть у лікарні

Новини.LIVE звернулось за коментарем до КНП “Кременецька опорна лікарня”. Головний лікар через помічницю повідомив, що через сильну завантаженість зараз не має часу коментувати ситуацію зі скандалом навколо Джоджика.

“Ми не в курсі цієї ситуації. У нас зараз надто сильна завантаженість, щоб читати все. що пишуть у мережі”, – переказав головний лікар.ОСТАННІ НОВИНИ ПО ТЕМІ: