Головна Новини У Мельнице-Подільській громаді пріоритетною галуззю реформування стала освіта

У Мельнице-Подільській громаді пріоритетною галуззю реформування стала освіта

«Мельнице-Подільська селищна рада однією з перших отримала висновки про утворення об’єднаної територіальної громади, до якої ввійшли 20 населених пунктів, а це – 16,5 тисяч населення. Вже у квітні 2016 року відбулися перші вибори старост сіл, в результаті яких – десять народних обранців склали присягу державного службовця», – зазначив голова громади Володимир Боднарчук. За словами голови громади, після об’єднання пріоритетною галуззю реформування стала освіта. У першу чергу була успішно створена централізована бухгалтерія, яка з початком нового бюджетного року почала проводити нарахування заробітної плати всім освітянам громади. Утворений відділ освіти, який включає: 12 шкіл, 5 навчально-виховних комплексів, 8 дошкільних навчальних закладів.  А з 1 вересня 2016 року у громаді запрацював методичний кабінет.

Забезпечення освітніх потреб громади: замінено вікна, відремонтовано дахи, придбано автобус

«Окрім цього, слід було подбати про реконструкцію освітніх закладів, – розповідає Василь Боднарчук. – Так з моменту створення громади було проведено низку поточних та капітальних ремонтів. У п’яти загальноосвітніх школах замінили старі вікна на енергозберігаючі. У Мельнице-Подільській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено капітальний ремонт внутрішніх туалетів. А також  для потреб цієї школи за спонсорські кошти зроблено свердловину глибокого буріння.  Кудринецька ЗОШ І-ІІІ ст. отримала шкільний автобус, придбаний за кошти освітньої субвенції. У Вигодській ЗОШ І-ІІІ ст. провели капітальний ремонт даху з заміною покриття на металопрофіль. Хочеться зазначити, що у проведенні поточних ремонтних робіт активну участь брали  працівники відповідних установ та закладів, батьки дітей та активні жителі громади».

Медичні реформи у дії: відновлено медичні заклади та придбано медикаменти

«Селищною радою створено територіальне медичне об’єднання, яке включає в себе первинну та вторинну ланку медичних закладів громади.  Для того, щоб покращити роботу закладів охорони здоров’я були виділені кошти на різні потреби цієї сфери, – зазначив голова громади. Наприклад, профінансовано ремонт медичних установ, відремонтовано два автомобілі для амбулаторій. Також певні кошти було виділено на закупівлю оргтехніки та медикаментів. Ми робимо усе від нас залежне, щоб покращити якість медичного обслуговування в нашому краї».

Розвиток інфраструктури: реконструйовано будинки культури, відреставровано площу, відкрито поліцейську станцію

За словами Володимира Боднарчука, багато вдалося зробити і для розвитку інфраструктури населених пунктів. Здійснили реконструкцію даху і покрівлі будинків культури у селах: Вільховець, Кудринці, Дзвинячка. Провели капітальний ремонт адмінбудинку у селі Урожайне, реставрували площу Галицьку в смт. Мельниця-Подільська. Тобто намагалися зробити усе, для забезпечення благоустрою. Також важливим досягненням голова громади вважає відкриття поліцейської станції у Мельниці-Подільській. Адже тепер мешканці містечка та навколишніх сіл мають можливість цілодобово звертатися за допомогою до правоохоронців. «Я переконаний, що майбутнє – за об’єднаними громадами. Адже це наразі єдиний шлях для розвитку українських сіл і за недовгий час він підтвердив свою ефективність, – наголосив Володимир Боднарчук. – Від імені громади хочеться подякувати голові Тернопільської обласної ради Віктору Овчаруку, який завжди допомагає нам при вирішені різноманітних  виробничих питань. Не залишається осторонь і районна державна адміністрація. Вірю, що спільними зусиллями ми подолаємо усі труднощі. Я бачу реальні зміни, і впевнений, що завдяки децентралізації те, що роками залишалось обіцянками, нарешті стане реальністю».