Головна Новини У літньої тернополянки в обласній лікарні “не помітили” п’ять переломів

У літньої тернополянки в обласній лікарні “не помітили” п’ять переломів

Літню жінку, яку збило авто, відправили додому з діагнозом – забої.

У Тернополі в обласній лікарні не помітили п’ять переломів у літньої пацієнтки. Збиту машиною жінку після огляду аж шести медиків відправили додому, а наступного дня її забрала швидка вже у міську лікарню. І вже там виявили зламані шийний хребець, тазові кістки і колінний суглоб.

64-річна вахтер музучилища Ольга Залізняк нині прикута до ліжка. Її травми чомусь не помітили в обласній лікарні. Після обстеження та кількагодинного тримання відправили жінку додому, написавши у довідці лише про забої.

Колега пані Олі, яка якраз прийшла її провідати, обурена діями лікарів до нестями. Поки на коридорі дві години чекали довідки про обстеження, каже пані Зіна, у колежанки нога спухала на очах, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

А перед тим жінку оглядали щонайменше з пів десятка лікарів, стверджує її племінник. І медики помітили лише розсічену голову.

Збиту машиною жінку, після огляду аж шести медиків, відправили додому. Наступного дня її забрала швидка вже у міську лікарню. І вже там виявили: зламані шийний хребець, тазові кістки і колінний суглоб.

“Нічого страшного, все нормально, все буде добре, просто забої, синці, садна. Ми наполягали на тому, щоб хоча би лишили на ніч, бо, кажу, це травма голови”, – каже племінник потерпілої Олександр Цірук.

Родичі завезли жінку додому, адже самостійно пересуватися вона не могла. Вона промучилася усю ніч від страшного болю, а на ранок їй стало зовсім зле. Швидка доправила її у цю лікарню і тут – відразу виявили численні ушкодження після ДТП. Утім, дії колег із обласної лікарні коментувати відмовляються. А тамтешні медики зовсім не говіркі. Журналісти кілька годин чекала лікаря, який написав жінці довідку про гематоми і відправив додому, але намарно.

“Кожен лікар має право на лікарську помилку. Він обдивився, він дивився, він зробив обстеження, він помилився, повісимо його? То ми всіх лікарів повісимо!” – захищає колегу головний лікар Тернопільської обласної університетської лікарні Василь Бліхар.

Утім, пані Ольга уже написала заяву у поліцію, у якій просить покарати медиків цієї лікарні за халатність та непрофесійність.