Головна Новини У Ланівцях поки діти відволікали пенсіонера, матір грабувала його оселю

У Ланівцях поки діти відволікали пенсіонера, матір грабувала його оселю

Не впускайте незнайомих людей до помешкання! Це правило слід запам’ятати усім краянам та передати близьким і знайомим! Зловмисники розраховують на довіру,  натомість «віддячують» крадіжками та шахрайствами. 

Житель Ланівців проявив милосердя та втратив кошти.  Двоє неповнолітніх  віком приблизно 15 та 10 років постукали у двері 84-річного пенсіонера та попросили напитися води для мами, мовляв вона погано себе почуває. Господар пішов до кухні набирати води, а діти пішли за ним. Як з’ясувалося згодом, вони розмовами відволікали чоловіка,  а тим часом  зловмисниця обнишпорила добре відомі злодіям сховки. У кишені піджака в шафі знайшла гроші та викрала їх.

Коли ж уся родина покинула помешкання, потерпілий помітив привідчинені двері шафи. Він перевірив сховок і жахнувся – зникли 12 тисяч гривень. Довелося телефонувати в поліцію. Правоохоронці встановлюють особу злодійки та вкотре застерігають: не впускайте до свого помешкання чужинців!

Часто навіть банальне прохання напитися води закінчується втратою коштів. Злодії діють згуртовано: допоки одні відволікають увагу господарів, інші шукають цінне майно та гроші. Люди похилого віку продовжують ховати заощадження у одязі, в шафі, під матрацом чи під скатертиною на столі, а саме ці сховки крадії перевіряють в першу чергу. Застережіть своїх родичів та  знайомих похилого віку. Розкажіть їм про такі випадки, попередьте про типові шахрайства: обмін валют, перевірка лічильників, заміна старих купюр на нові, продаж товару та інші. 

 Проявляйте пильність! Якщо побачили невідомих у селі чи селищі, які ходять по помешканнях –  зателефонуйте 102. Їх особи  перевірять працівники поліції!