Головна Новини У Кременці затримали шахрайку, яка жебракує із ймовірно вкраденими дітьми

У Кременці затримали шахрайку, яка жебракує із ймовірно вкраденими дітьми

“Жебракування і використання в цьому дітей – найцинічніший спосіб отримання вигоди з традиції давати милостиню і відношення до дітей. Так звані “батьки” або як їх називають на жаргоні “мадони” часто є «наглядачами» цих дітей під час жебракування, діти в переважній більшості перебувають у стані нарко-алко сп’яніння або під дією транквілізаторів. Сьогодні в Кременці під час базару було виявлено таку “мадону”, у якої одним прописом і датою в паспорт записано ще 6 дітей. Хто і як реєстрував таке батьківство, наразі, виясняємо. Організованна злочинна група жебраків в рік заробляє для “господарів” від 8 до 15 мільйонів доларів. Через відсутність Закону про заборону жебракування, ці люди почуваються безкарними. Але, Закон про охорону дитинства в Україні, Кримінальний Кодекс ст.150 і Конвенція про права дитини забороняє експлуатацію дитини і такі дії караються позбавленням волі строком до 3-х років. Для організованного угрупування строком від 5 до 10 років.
Мої хороші кременчани, прошу вас не подавати “милостиню” людям із дітьми на базарах, вокзалах та інших громадських місцях. Лише так ми зможемо звільнити дітей з рабства і не плодити злочинність. Якщо ви бачите таких людей, повідомляйте 102.
Перебудова суспільства і законність починаються з кожного з нас.
На фото жінка, яка жебракує в Кременці, хоча прописана в Закарпатті. Якщо хтось її бачив в інших містах чи знає – повідомляйте, адже чимала кількість дітей, яких використовують для жебрацтва – викрадені”, – повідомила

Natasha Kostyleva