Головна Новини У «Контінентал Фармерз Груп» збирають врожай картоплі

У «Контінентал Фармерз Груп» збирають врожай картоплі

На полях «Контінентал Фармерз Груп» стартував збір врожаю картоплі. Загальна площа до викопування у поточному виробничому сезоні в Компанії становить 1,7 тис. га: 1,1 тис. га у Львівській області та 0,6 тис. га – у Тернопільській. Цього року «Контінентал» традиційно для себе вирощував чіпсові, насіннєві та продовольчі сорти. Завершення збору врожаю культури агрохолдинг планує на кінець вересня.

Зауважимо, що напрямок картоплярства з року в рік залишається одним зі стратегічних для Компанії: «Контінентал Фармерз Груп» володіє власними модернізованими виробничими потужностями для зберігання та переробки картоплі, має в своєму сільгосппарку сучасну спеціалізовану техніку для цієї культури, а також застосовує власні напрацьовані технології її вирощування. Окрім того, наявність картоплі в сівозміні позитивно впливає на показники рослинництва Компанії і допомагає диференціювати потенційні ризики по культурах. Зважаючи на ці фактори, у «Контінентал» прогнозують збільшення площ посадки картоплі до 2,2 тис. га вже у 2021 році та поступове пропорційне зростання частки цієї культури у загальній структурі в наступні сезони.


Нагадаємо, зараз загальна місткість картоплесховищ «Контінентал Фармерз Груп» сягає понад 87 тис. тонн одночасного зберігання. Генеральний директор Компанії Георг фон Нолкен підтвердив наміри «Контінентал» нарощувати власні картопляні активи та вже у найближчій перспективі інвестувати в розширення потужностей зберігання картоплі у регіоні своєї присутності.

Паралельно з викопуванням картоплі на полях «Контінентал Фармерз Груп» завершується перша хвиля жнив. Також в Компанії активно готують ґрунт та засівають озимі культури під урожай-2021.