Головна Новини У квітні служба зайнятості Тернопільщини реєструє втричі більше безробітних, ніж торік

У квітні служба зайнятості Тернопільщини реєструє втричі більше безробітних, ніж торік

Щодня від початку карантину обласна служба зайнятості реєструє майже 180 безробітних. Це втричі більше, ніж у квітні минулого року, пише Суспільне

Про це повідомила заступниця директора обласного Центру зайнятості Олександра Островська:

“З 18 березня по 17 квітня в нас зареєстровано 2351особа, якій надано статус безробітного. Зараз приблизно в день реєструється по всій обласній службі зайнятості біля 180 осіб. Це в три рази більше, ніж за один день в квітні минулого року. На сьогодні ми маємо приблизно 11300 безробітних. Найбільше безробітних під час карантину зареєстровано у Тернополі, це Тернопільський міськрайонний центр зайнятості, в Зборівській філії, Кременецькій філії обласного центру зайнятості, найменше в Монастириській”.

Про ситуацію із реєстрацією безробітних у Тернополі розповів директор міськрайонного Центру зайнятості Анатолій Куриляк. За його словами, частина з тих, що зареєструвалися по безробіттю, не працювали і до карантину:

“На перше березня у нас було 1710 безробітних. На 21квітня є 2334 безробітних, але не можна робити висновок, що це тільки ті, яких звільнили під час карантину. Є люди, які не були в нас по 10-15 років, ніде не працювали, тобто, швидше за все ті, які приїхали з-за кордону в обіцянці на те, що їм будуть платити допомогу по безробіттю. Таких людей, які ніде не працювали, набагато більше, ніж тих, які звільнилися під час карантину”

За інформацією заступниці директора Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк, станом на 22 квітня тут зареєстрували 415,2 тисячі безробітних. Це на 101 тисячу або на 32% більше, ніж за цей же період минулого року. З початку карантину в Службі зайнятості зареєструвалося 107, 5 тисячі осіб