У кафе їли “домашню їжу” і потравилися




Працівниками Державної установи “Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” завдяки вчасно проведеним протиепідемічним заходам вдалося своєчасно ліквідувати спалах сальмонельозної інфекції у м. Борщів, що був зареєстрований наприкінці травня.




Нагадаємо, що після святкування Дня народження у закладі громадського харчування «Смак» захворіло 8 осіб, з них 2 дітей.
У ході епідрозслідування вдалося з’ясувати фактори передачі інфекції – забрудненні сальмонелою страви приготовлені у домашніх умовах та спожиті у закладі: торт печінковий, гречаники, торт з кремом, в яких виділено S. Еnteritidis.
Дана ситуація стала можливою у зв’язку з використанням інфікованих продуктів тваринництва (печінка, м’ясо) та птахівництва (яйця), порушенням технології приготування блюд у домашніх умовах, сумнівних умов зберігання готових страв до моменту їх споживання.




Категорії: Новини

Теги: ,

Залишити коментар

Вашу адресу електронної пошти не буде опубліковано.

%d блогерам подобається це: