Головна Новини У зимовому саду заплодоносила монстера (Фото)

У зимовому саду заплодоносила монстера (Фото)

Вихованці та працівники Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді вкотре отримали чудовий результат практичної багаторічної роботи. У зимовому саду, за яким вони ретельно доглядають, заплодоносила монстера делікатесна. Екзотична рослина, якій уже понад п’ятнадцять років, уперше зацвіла минулого року, чим приємно здивувала юних дослідників, адже домогтися цвітіння цієї рослини у неприродних умовах надзвичайно складно.

Очевидно, що південноамериканська ліана добре почувається у створеному для неї середовищі та забезпеченому їй догляді. – Довжина її пагонів сягає чотирьох метрів і кожного року вона розвивається, випускаючи по 2-3 нових листки. Монстера є чудовим барометром, адже реагує на зміну погоди, а перед випаданням дощу на її листках з’являються краплинки води. Останнього року рослина приємно нас здивувала, спочатку цвітінням, а тепер утворенням плода.

Її тридцятисантиметровий плід їстівний. На вигляд він схожий на качан кукурудзи з білими зернятками із запахом ананаса, – розповідає директор Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Іван Герц.Вихованці гуртків «Юні рослинники» та «Юні зоологи» ведуть спостереження за рослиною, фіксуючи час цвітіння і плодоношення. Також вони доглядають за нею і проводять віртуальну подорож на батьківщину монстери делікатесної – у вологі ліси Південної Америки, дізнаючись цікаві факти про рослину. Незабаром, до речі, монстера знову готується зацвісти.

Любов СВЕРГУН

Сільський господар плюс