Головна Новини У Збаразькій колонії житлові кімнати перенаселені новоприбулими ув’язненими особами

У Збаразькій колонії житлові кімнати перенаселені новоприбулими ув’язненими особами

Збаразьку виправну колонії № 63 перевіряли на дотримання прав засуджених жінок, які відбувають у ній покарання. Про це повідомила пресслужба офісу омбудсмана.

“Всупереч вимогам кримінально-виконавчого законодавства, не забезпечено належних житлово-побутових умов засуджених в окремих відділеннях установи. Зокрема, в карантинному відділенні житлові кімнати перенаселені новоприбулими ув’язненими особами, санітарні вузли житлових приміщень у гуртожитках та у виробничих цехах не забезпечені миючими засобами та разовими рушниками або сушарками, окремі цехи потребують ремонту”. – йдеться у повідомленні.

В установі допускаються порушення законодавства про захист персональних даних. Журнал реєстрації новоприбулих ув’язнених з прізвищами, датами їх народження, статтями засудження знаходився на столі у коридорному приміщенні карантинного відділення з вільним доступом до нього будь-кого зі сторонніх осіб.

“Попри достатню кількість в установі засобів індивідуального захисту, працівники несвоєчасно змінюють медичні маски. Також не організовано їх утилізацію. З метою покращення умов лікування засуджених, потребують ремонту приміщення медичної частини”, – зазначили в офісі омбудсмана.

Монітори звернули увагу керівництва колонії на виявлені порушення. За результатами моніторингового візиту готується звіт і будуть направлені відповідні акти реагування.