Головна Новини У Збаразькому замку діє виставка вишитих картин

У Збаразькому замку діє виставка вишитих картин

У виставковому залі Збаразького замку відкрито виставку вишитих картин тернополянки Ірини Кошелінської “Благословенне Тернопілля”. Щороку Кількість картин збільшується. Основа для майбутньої вишивки – старі якісні фото міста, які Ірина шукає в Інтернеті, а також фото, які приносять знайомі. Вишивки тернопільської майстрині Ірини Кошелінської з фотографічною точністю показують куточки Тернополя кінця XIX – початку XX століття.

Тут і парафіяльний костел Матері Божої Неустанної Помочі, і костел єзуїтів, і катедральний собор. Ірина Кошелінська –  тернополянка у третьому поколінні, інженер, свого часу працювала на заводі « Сатурн». Класти перші хрестики на полотно навчила її бабуся.

Часто роботи тернополянки плутають з фото – настільки точно вона відтворює зображення. Якщо ж дивитися на полотна здалеку, то зображення стає об’ємним і з’являється так званий 3-д ефект. Але коли глянеш ближче, видно, як густо розсипалося маковиння дрібненьких хрестиків, що акуратно дивляться в один бік.  І хоч здається, що картини чорно-білі, насправді, зображення створює безліч  відтінків. Кількість їх знає лише вишивальниця.

Не відірвеш очей, вдивляючись в об’ємність зображення. Так і хочеться заглянути за картину, щоб знайти  продовження вулиці, чи рогу будинку, чи  торкнутися ліпнини, яка зачепилася  за  фронтон…