Головна Новини У Зарваниці готуються до Загальнонаціональної прощі

У Зарваниці готуються до Загальнонаціональної прощі

2 липня у Марійському духовному центрі Зарваниця пройшла нарада, щодо підготовки до Загальнонаціональної прощі, яка відбудеться 14-15 липня та присвячена 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир та цілісність України.

Тернопільсько-Зборівська архиєпархія разом з Тернопільською обласною державною адміністрацією провели спільний організаційний комітет, на якому детально обговорили усі вважливі питання. Нарада відбулася під керівництвом архиєпископа і митрополита Василія Семенюка та голови Тернопільської ОДА Степана Барни.

Для комфортного перебування паломників у святому місці задіяні практично всі служби, територіальні підрозділи, обласна державна адміністрація, районні державні адміністрації та інші структури.
Для прочан, які прибудуть на прощу до Зарваниці, буде організований цілодобовий медичний супровід, поліцейські здійснюватимуть забезпечення громадського порядку, чергуватимуть також працівники служби з надзвичайних ситуацій. Очікується, що участь у цьогорічній прощі візьмуть близько 100 тисяч вірних.