Головна Новини У Заліщиках відновлюють судноплавство на Дністрі: у місто повертається легендарний катер (Фото)

У Заліщиках відновлюють судноплавство на Дністрі: у місто повертається легендарний катер (Фото)

судноплавство

У Заліщиках взялися за відновлення судноплавства.

У місто з Вінниччини відправили катер, який колись ходив водами Дністра. Після реставрації судно почне курсувати на Тернопіллі.

Про це розповів у Facebook місцевий громадський діяч Тарас Навольський.

“До нашого міста прямує катер, який покладе початок відновленню судноплавства на Дністрі та поверне Заліщикам статус портового міста, пишуть Тернополяни.

Мова йде про теплохід “Луч”, який колись уже ходив водами Дністра. Він курсував теренами Вінницької області та належав Заліщицькому річковому управлінню”, – йдеться у дописі.

Згодом теплохід продали Ладижинській ТЕС, де він перебував до цього часу. Зараз катер повертається на свою історичну батьківщину.

Як розповів Терас Навольський, “Луч” – це єдиний катер, випущений в СРСР та завезений в Україну. Всього було 55 одиниць цієї моделі, більшість з яких уже втрачено. Цей же теплохід випустили у 1989 році, а за рік він уже ходив водами Дністра.

“Аж не віриться, що вже завтра катер повернеться у своє рідне місто. Для мене це дуже зворушливий момент. Відновити судноплавство на Дністрі було моєю дитячою мрією і сьогодні ми стаємо на крок ближче до її здійснення.

Попереду на теплохід чекають реставраційні роботи, після яких жителі та гості нашого міста, як і колись, зможуть насолоджуватися прогулянками водами Дністра”, – написав заліщанин 19-го грудня.

https://www.facebook.com/taras.navolskyy.5/posts/2824167547880862