Головна Новини У «Джуринському каньйоні» буде простіше шукати туристів з якими трапилася надзвичайна...

У «Джуринському каньйоні» буде простіше шукати туристів з якими трапилася надзвичайна ситуація

У рамках спільного проекту Управління туризму Тернопільської облдержадміністрації, аварійно-рятувального загону спеціального призначення обласного Управління ДСНС України та національного природного парку «Дністровський каньйон» розроблено ознакування екологічної стежки «Джуринський каньйон» у Заліщицькому районі.

До слова, лише протягом минулого року локацію відвідало понад 3 000 туристів. Дана місцевість покрита лісами. Це підвищує ризик виникнення ситуацій, коли туристи втрачають орієнтування на маршруті, або ж травмуються і не можуть пояснити рятувальникам про їх місцезнаходження. У зв’язку з цим вперше в області реалізовано проект, який передбачає не лише ознакування маршруту, але і встановлення інформаційних стендів (на них заплановано зазначити правила безпеки для туристів), маркування стежки і встановлення точок порятунку. Нагадаємо, що точки порятунку – це таблички-ідентифікатори, які дозволяють максимально швидко визначити місцезнаходження особи. Людина лише телефонує на номер «101» та повідомляє номер точки. Біля якої вона знаходиться.


Такі ідентифікатори встановляться вздовж локації, а також у суміжному лісовому масиві. Це забезпечить швидке надання допомоги людям, які заблукали або потрапили в екстрену ситуацію.
Також розроблять картографічну схему, на якій буде зазначено GPS – координати кожної точки.


Такий проект у подальшому буде реалізований і на інших туристичних маршрутах області.