Головна Новини У грудні на тернополян очікує чимало веселих розваг

У грудні на тернополян очікує чимало веселих розваг

Півсотні заходів відбудеться у Тернополі в грудні. Це будуть спортивні змагання, забіги, фестивалі, концерти, чемпіонати, вечорниці, заходи до дня святого Миколая та Нового року, майстер-класи і виставки.

З другого до сьомого та одинадцятого грудня у школах міста проходитиме спортивно – патріотичний фестиваль “Ігри патріотів” серед дітей 3-х класів. 7-9 грудня у спортивному залі педагогічного університету відбудеться XVІ Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби пам’яті В.Д. Демяного. Восьмого грудня у дитячо-юнацькій спортивній школа №2 пройде відкритий чемпіонат міста Тернополя з плавання з нагоди святкування Дня Збройних сил України, пам’яті воїна АТО Юрія Горайського. У спортивному комплексі «Політехнік» 21-22 числа розпочнеться Чемпіонат України та Всеукраїнський турнір з Кіокушин-кан карате-до пам’яті Віталія Кушнірика серед дітей, юнаків, юніорів, чоловіків, жінок в розділі куміте, пише ЗЗ.

У концертних залах міста відбудеться ряд концертів з приводу різних свят. 5 грудня в обласній філармонії буде звіт майстрів мистецтв та аматорських колективів Тернополя з нагоди Дня Збройних Сил України. Сьомого числа в Українському домі – урочистості та концерт з нагоди Дня місцевого самоврядування. 21 грудня у «Перемозі» відбудеться звітний концерт вихованців першої музичної школи, 25 грудня – вечір різдвяної музики, 27 – новорічний концерт.

Свято Миколая відбудеться вже 9 грудня в Українському домі о 15.00. А 12 грудня там же пройдуть Андріївські вечорниці. Свято Миколая для дітей із сімей різних соціальних категорій проведуть 17 грудня у Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки. 18 числа о 13.30 Свято Миколая відбудеться у центральній дитячій бібліотеці, що на вулиці Миру. Цього ж дня о 18.00 дійство «Світом Миколай мандрує» покажуть у будинку культури «Пронятин». Благодійні дитячі вистави «Десять сходинок любові до Бога» побачать дітки 18, 19 та 20 грудня у палаці культури «Березіль». Театралізоване дійство «Святий Миколай іде – Різдво веде» пройде 19 грудня о 19.00 в будинку культури «Кутківці».

Цього місяця у Тернополі відбудуться два фестивалі: музичний та кінематографічний. Міжнародний джазовий фестиваль «Джаз без» триватиме 7-9 грудня. Шість команд з різних країн виступатимуть на сцені Тернопільського академічного обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка. А з 19 до 22 грудня у «Палаці кіно» триватиме III-й Всеукраїнський форум «КіноХвиля-2018».

Упродовж грудня-січня на Театральному майдані працюватиме «Файне зимове містечко». Тут тернополяни та гості міста зможуть весело та цікаво провести час: побувати в гостях у святого Миколая, покататися на ковзанці, взяти участь у різноманітних конкурсах, іграх, змаганнях, які проходитимуть щовихідних на площі, придбати новорічно-рідзвяні сувеніри. Традиційне освячення Різдвяної шопки та засвічення вогнів новорічної ялинки міста відбудеться 19 грудня о 16.30. А 25 грудня в Українському домі відкриють виставку еко-робіт викладачів та учнів школи юних натуралістів «Різдвяний дух». Детальніше про всі заходи грудня можна дізнатися тут.

Ольга Трач