Головна Новини У водоймі на Тернопільщині оселилося майже дві сотні лебедів

У водоймі на Тернопільщині оселилося майже дві сотні лебедів

Майже дві сотні птахів оселилися на водоймі у Гусятинському районі
Село Чагарі відоме оригінальними скульптурами, які зустрічають гостей населеного пункту та мандрівників при в’їзді та на виїзді з села. На одній із них – пара лебедів, жаба і риба. Мабуть, став цей знак символічний, адже на водоймі поряд з ним оселилася ціла зграя лебедів. Місцеві жителі кажуть, якщо у минулі роки прилітало небагато птахів, то цього року близько двох сотень.

У Чагарях кажуть, досі став не мав назви, але тепер називатимуть його, мабуть, лебединим. Адже красиві птахи вже стали майже візитівкою села. Щодня зупиняються десятки автівок, аби зробити фото і наживо побачити це неймовірне видовище.
Христина Панчук разом із синочком Владиславом люблять гуляти біля ставу і спостерігати за лебедями. Зізнаються, радіють, що у селі є таке красиве місце, де можна відпочити і помилуватися мальовничою природою і красивими гордими птахами.
До слова, орнітологи кажуть, що зазвичай, лебеді не селяться зграями більшими, ніж 50 особин. А цьогоріч через карантин і значне зменшення людської активності, вилазок на природу їх кількість на одній водоймі збільшилася.

журналіст, газета “Наш ДЕНЬ”