Головна Новини У Бучачі працівник-винахідник обкрадав приватне товариство

У Бучачі працівник-винахідник обкрадав приватне товариство

На будь-якому підприємстві винахідник-раціоналізатор завжди у пошані. Натомість у Бучачі такий собі Сергій (ім’я з етичних міркувань змінено) зметикував, як за допомогою відомого пристрою можна «зекономити» трохи для себе пального, пише Номер1

Отже, Сергій, працюючи в автопарку відомого агротовариства неподалік Бучача, під відкидним кузовом автомобіля «КамАЗ» встановив два металеві ресівери (ємкості) для зливу палива об’ємом 20 та 10 літрів і за допомогою гумового шланга потрохи зливав дизельне паливо.

І як мудрагель обережно не поводився, та наприкінці січня ц.р. під час перевірки його вантажівки працівники служби безпеки побачили металеві ресівери, а в них – 20 літрів дизельного палива. Ревізори також були не в тім’я биті й одразу зрозуміли призначення прилада та викликали правоохоронців.

Під час розгляду кримінального провадження у Бучацькому районному суді Сергій визнав власну провину, а служитель Феміди у свою чергу – правомірність укладеної між обвинуваченим і потерпілим угоди про примирення.

Відтак раціоналізатор відбувся легким переляком та штрафом у розмірі 850 грн. Речові докази – 20 літрів дизельного палива – повернули сільськогосподарському підприємству, а от каністру та металеві ресівери знищили.

Олекса Чиж