Головна Новини У Бразилії, в місті-партнері Тернополя, українська стала офіційною мовою

У Бразилії, в місті-партнері Тернополя, українська стала офіційною мовою

Українська мова стала офіційною мовою муніципалітету Прудентополіс у Бразилії, що є містом-побратимом Тернополя. Закон із таким рішенням одноголосно підтримали всі присутні депутати на засіданні 5 жовтня. Про це Суспільному розповіла речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.

За її словами, муніципалітет Прудентополіс називають столицею “української Бразилії”, адже 75% усього населення міста – етнічні українці, переважно вихідці з Тернопільщини, пише Суспільне.

“Наша муніципія встановила братство з містом Тернопіль в Україні, з регіону якого прибула більшість українських іммігрантів, тому зараз відкриваються нові перспективи для обміну між нашим містом та Україною, а також для навчання молоді в університетах України або за допомогою електронних сервісів, дистанційно. Збереження та розвиток української мови серед нас є фундаментальним, у повній гармонії з офіційною мовою Бразилії – португальською”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у березні 2019 року міський голова Сергій Надал спільно з мером бразильського міста Прудентополіс Луїсом Адельма Клосовським підписали угоду про партнерство та співробітництво між Тернополем та Прудентополісом.