Головна Новини У Борщівській лікарні на Тернопільщині використовують поліетиленові пакети для подачі кисню

У Борщівській лікарні на Тернопільщині використовують поліетиленові пакети для подачі кисню

У Борщівській районній лікарні пацієнтім з коронавірусом кисень подають за допомогою поліетеленових пакетів. Про це розповів в.о. завідувача відділення анестезіології Роман Пацкань. За його словами, це неінвазивний метод штучної вентиляції легень. Зараз так лікують двох пацієнтів, повідомляє Суспільне Тернопіль

“Це є альтернатива штучній вентиляції легень. Це дозволяє зберігати потрібну оксигинацію крові. Оксигинація – це насичення киснем крові. Звичайно цей метод можна використовувати тільки для хворих, які в свідомості. Ті хворі, які без свідомості, їм цей метод не може бути використаний. Тобто для хворих легкої ступені важкості, середньої важкості їх можна використовувати, а для тяжких показана штучна вентиляція легень за допомогою відповідних апаратів штучної вентиляції легень. Поки що нам прийшла пробна партія – три пакети. Зараз ми замовили наступну партію – 10 пакетів. Ці пакети компанія “Біосфера” виготовила на благодійній основі”, – розповів анестезіолог Роман Пацкань.

Неінвазивний метод штучної вентиляції легень за методом BUBBLE CPAP розробила Харківська кафедра анестезіології післядипломної освіти. Борщівська лікарня однією з перших серед медичних закладів області застосувала їх для лікування хворих на коронавірус. Собівартість такого пакета від 50 до 100 гривень.