Головна Новини Учениця з Тернопільщини представляла свою наукову розробку на міжнародному конкурсі

Учениця з Тернопільщини представляла свою наукову розробку на міжнародному конкурсі

Учн і студенти з України, серед яких і одинадцятикласниця з Тернопільської області взяли участь у Міжнародному конкурсі наукових розробок ExpoScience International MEXICO 2018, що проходив у Мексиці.

Студент другого курсу Київського національного політехнічного інституту Микола Іванченко отримав перше місце з-поміж 120 проектів представлених на конкурсі.

Микола винайшов спосіб, як швидко ліквідувати нафтові розливи на воді. Для цього юнак пропонує використовувати адсорбент на основі перліту — екологічної, дешевої та поширеної гірської породи.

Одинадцятикласниця з Тернопільської області Анастасія Стаханська представила дослі­дження з медицини про антимікробну та протизапальну активність біологічно активних речовин фенольної природи підземних органів родовика лікарського.
Одинадцятикласник із Полтавської області Артур Виповський показав систему дистанційного моніторингу та контролю стану сільськогосподарських насаджень на основі сучасних інформаційно-телекомунікаційних технологій.
Дослідження руху космічного апарату з використанням вітрила представив одинадцятикласник iз міста Чернівці Артур Качур.
Після нагородження та вручення медалей українська делегація підписала угоду про подальшу наукову співпрацю з молодими науковцями Мексики.
Як заявили ініціатори підписання, це допоможе співпрацювати на міжнародному рівні та обмінюватися досвідом.
«Підводячи підсумки моєї неймовірної подорожі в Мексику, хочу подякувати всім, хто вболівав за нас і зробив цю поїздку для мене можливою. Перш за все, це – Національному центру «Мала академія наук України» з нашими чудовими кураторами поїздки Євгеном Кудрявцем й Оксаною Пономаренко та Тернопільському обласному комунальному територіальному відділенню Малої академії наук України», – зазначила Анастасія Стаханська.
Джерело: Україна молода