Головна Новини Учасники ЗНО на Тернопільщині цьогоріч матимуть на тестування дві години

Учасники ЗНО на Тернопільщині цьогоріч матимуть на тестування дві години

Міністерство освіти збільшило час для складання національного мультипредметного тесту, який цьогоріч проходитимуть абітурієнти замість ЗНО. Про це повідомила начальниця обласного управління освіти Ольга Хома.

За її словами, на написання тесту учні матимуть 120 хвилин замість 90, пише Суспільне.

“На сайті Центру оцінювання якості освіти були розміщені пробні тести з трьох предметів, про які обговорювалося. І учні та працівники закладів освіти, а саме педагоги, які брали участь у цьому пробному тесті, дійшли до висновку, що 90 хвилин на проведення такого тесту є замало. Минулого тижня у Львові відбулася нарада з заступницею міністра освіти і науки Вірою Роговою, де ми висловили свою позицію щодо збільшення часу на проведення такого тестування, адже саме заявки від учасників такого пробного тестування були надані управлінням чи департаментам освіти тої чи іншої військової адміністрації. МОН до цього дослухалося і відбулася нарада Центру оцінювання якості освіти, де саме було збільшено час на проведення національного мультипредметного тесту”, – каже Ольга Хома.

Нагадаємо, мультипредметний тест матиме три блоки завдань: з української мови, математики та історії України. Цьогоріч на написання тесту зареєструвалися понад 10 тисяч учнів з Тернопільщини, а також майже 16 тисяч учнів з інших областей, які хочуть складати тест у Тернопільській області, каже Ольга Хома. За її словами, на Тернопільщині буде 14 пунктів тестування. Писатимуть тест у дві зміни. Максимальна кількість учнів в одній аудиторії – 15-ть.