Головна Новини “Усі палять і я буду палити”: на Тернопільщині спалюють залишки органіки на...

“Усі палять і я буду палити”: на Тернопільщині спалюють залишки органіки на городах

Щойно приходить осінь, мешканці Тернопільщини починають спалювати сухе лисття та картоплиння з городів.

У повітрі прогулюючись ввечері особливо відчутний запах їдкого диму.

“Їхав вчора через Великогаївську громаду. Дихати немає чим. В кожному селі починаючи від Великих Гаїв до Скоморох – селяни палять на городах. Потім думай, чому виникли проблеми зі здоров’ям”, – написав Руслан Кук у Facebook-спільноті “Великогаївська об’єднана територіальна громада”.

Читайте також: Куди дзвонити, якщо сусіди спалюють сміття: детальна інструкція

У коментарях думки користувачів розділились. Одні вважають, що так робили їх бабці і діди, і вони вправі палити листя, а інші – обурені шкодою, яку завдають палії екології та здоров’ю людей.

“Люди змушені палити .. А куди це все дівати? І це не людей потрібно штрафувати. А вирішувати це питання якимось чином”, – коментує пані Наталя.

“Люди не будьте сильно розумні! Всі палили і будуть палили, на цьому тема закрита! Через те, що нема куди вивозити!”, – пише Ростислав Жигал.

“Ввечері не можливо не те, що перебувати надворі, а й намагаєшся позакривали усі вікна, бо з городів несеться несамовитий їдкий “аромат” усіх тих, кому начхати на своє здоров’я, здоров’я своїх дітей та екологію. Земля вам “віддячить”, шановні”, – відповідає Галина.

Джерело.