Головна Новини Уряд скасовує “карантин вихідного дня”

Уряд скасовує “карантин вихідного дня”

карантин

Кабінет міністрів припиняє дію “карантину вихідного дня”, який був запроваджений в Україні до 30 листопада.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля на засіданні 2 грудня, завдяки цим обмеженням, ситуацію вдалося “певним чином стабілізувати” й було отримано на 6 тисяч випадків захворювання менше, ніж це було прогнозовано. Також спостерігається вирівнювання із зайнятістю ліжок, яка вже місяць тримається на постійному рівні — 27-28 тисяч хворих, Суспільне

Це дозволяє нам зняти саме ці обмеження (карантину вихідного дня — ред.): і на вихідні, і в будні діятимуть обмеження “помаранчевої” зони на території цілої країни. Це була альтернативна модель замість введення локдауну. Дякую всім, хто відповідально до цього поставився: громадянам і представникам бізнесу, всім, хто дотримувався рекомендацій”, — заявив Шмигаль.

За словами прем’єра, уряд нині напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень і, згідно із законом, повідомить про нього за 7 днів до їх запровадження або раніше.

“Важливою для нас є думка регіонів. Тому ми провели опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій”, — сказав Шмигаль.

Він сказав, що голови міських державних адміністрацій спільні у позиції щодо введення часткових обмежень або повної заборони щодо діяльності святкових ярмарків. Повну заборону концертів підтримали майже 90% опитаних мерів, а обмеження новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримають майже 60% представників органів місцевого самоврядування.