Головна Новини Уродженець Тернопільщини переміг у музичному шоу «Караоке на майдані»

Уродженець Тернопільщини переміг у музичному шоу «Караоке на майдані»

Уродженець села Старі Петликівці Бучацького району Ігор Целип переміг у музичному шоу «Караоке на майдані», яке вийшло в ефір СТБ 6 травня. У фіналі другокурсник Ірпінського університету державної фіскальної служби виконав народну пісню «Ой, чий то кінь стоїть». Під час виступу хлопцеві вдалося зібрати 702 гривні – на п’ятсот гривень більше, ніж його опонентові.

– Ігоре, уже з перших нот відчувалося, що перед глядачами професійний вокаліст. Ваше надзвичайно красиве виконання пісень, добре поставлений голос викликали у публіки шквал емоцій. Давно займаєтеся співом?
– Співати люблю з дитинства. Особливо мені до вподоби українські ліричні пісні. У школі мій вокальний хист помітила тодішній директор Любов Осипівна Курмило і у третьому класі відвезла мене до Бучацького культурно-мистецького центру. Там мені пощастило навчатися у талановитого викладача вокалу Володимира Васильовича Мегедина. У шостому класі я став учнем музичної школи, де, крім співу, опановував гру на акордеоні та фортепіано. Завдяки настановам моїх педагогів, підтримці батьків та своїй наполегливій праці я займав призові місця у районних та обласних конкурсах і мріяв стати популярним виконавцем.
– Але в результаті обрали юридичний фах.
– Я хотів вступати до Національної музичної академії імені Чайковського, але, як з’ясувалося, потрібно було мати диплом музичного училища. Тому вирішив подавати документи до Ірпіня. Тим паче, що в старших класах я не раз думав про спеціальність юриста. Про свій вибір нині не жалкую, навпаки, дуже задоволений, що є студентом університету державної фіскальної служби. Мені пощастило на досвідчених педагогів та дружніх одногрупників. До того ж, я щасливий, що маю можливість і надалі розвивати свій вокальний хист. В університеті я є вокалістом культурно-мистецького центру «Сузір’я». Ми виступаємо не лише на сцені вишу, а й гастролюємо містами України. У вересні запланована наша поїздка до Іспанії. Як кажуть мої викладачі музики, одне другому – не завада, тож маю шанс стати співучим юристом.
– Як потрапили на зйомки програми «Караоке на майдані»?
– Про участь у цьому музичному шоу я мріяв давно. Тому коли дізнався про зйомки в Києві, без вагань подався до столиці. Хоча мої знайомі неодноразово відмовляли мене від цього, переконували, що потрапити на передачу нереально, бо там все завчасу сплановано. Але насправді це зовсім не так. Перед початком зйомок ведучий Ігор Кондратюк запитав присутніх, хто хоче починати виконувати пісню «Палала», і я підняв руку. На «Караоке» панувала дружня атмосфера, яку доповнювали влучні жарти ведучого. Додому я привіз найкращі та найпозитивніші враження.
– Вас, мабуть, вже вдосталь засипали привітаннями?
– Так, ще з 15 квітня вітають (посміхається – авт.). Адже саме цього дня відбулися зйомки передачі. Спочатку я зателефонував мамі. До речі, пісню «Мої батьки», яку я виконав «на біс», присвятив саме їм – моїм найріднішим людям. Відтак у соцмережах розмістив фото з «Караоке». Ось тоді й почалося: коментарі, дзвінки, есемески, повідомлення. Уже потім я думав, що все-таки треба було тримати інтригу до 6 травня, коли передачу показуватимуть на СТБ. Але це була моя перша така перемога, тому я не втримався і поділився своєю радістю.
– Ваша участь у цьому проекті не завершилася, адже у грудні вибиратимуть найкращого співака року і ви маєте шанс виграти музичний центр та автомобіль.
– Готуватися до цього музичного поєдинку я починаю вже відтепер. Надіюся, що у мене все вдасться, адже маю не тільки вокальні задатки. В університеті мені пощастило навчатися у талановитого викладача співу Ніни Іванівни Чуприни. Тож сподіваюся, що не лише переможу у конкурсі, а й у майбутньому збудеться ще одна моя заповітна мрія – я стану успішним співучим юристом.
Розмовляла Марія БЕЗКОРОВАЙНА, Газета “Сільський господар плюс”