Головна Новини Умілиця з Тернопільщини на свічках створює картини (Фото)

Умілиця з Тернопільщини на свічках створює картини (Фото)

Сніговика, Діда Мороза, янголів, час народження Iсуса та багато іншої краси можна побачити на свічках, які в особливій самостійно започаткованій техніці виготовляє Катерина Крупніцька з Тернопільського району, пише ternopoliany.te.ua

Придбати у жінки таку мальовану свічку – майже те саме, що придбати картину. Поки що в асортименті умілиці рукотвори з воску з різдвяними мотивами. По завершенню зимових свят жінка розмалює нову порцію воскової краси: свічки забарвляться у писанки та квіти.

Як розповіла Катерина Крупніцька, щоби зробити одну таку фарбовану свічечку, доведеться попрацювати не одну годину і з фарбами, і з воском.

—  Для того, щоби на світ народилося декілька таких свічечок, потрібно виконати декілька послідовних етапів. Відтак, спочатку заливаю віск у циліндр і до цього прикладаю потрібну форму. Так на свічці виходить потрібний контур. Спершу я працюю з воском різцями, а потім малюю по поверхні свічковими фарбами і покриваю свічковим лаком. Вироби мої мають об’ємне зображення, наче різьба по дереву. Зараз представляю рукотвори, оздоблені на новорічно-різдвяній тематиці. На поверхні виробу намальовані янголи, родина, свята вечеря, сцена народження Ісуса Христа, дід мороз та інше. Коли прийде весна, будуть нові свічки з іншими тематичними малюнками, — поділилася умілиця.

Жінка зазначила, що для того, аби працювати з воском, потрібен не тільки вільний час, але й терпіння та натхнення.

IMG_04.JPG