Головна Новини «Укренерго» найчастіше відключає Тернопільщину від світла

«Укренерго» найчастіше відключає Тернопільщину від світла

Міністерство енергетики України оприлюднило інформацію, що найбільша частка відключення світла у Тернопільській, Волинській, Чернівецькій, Кіровоградській областях. Таким чином, у Києві офіційно визнали, що на Тернопільщину даються найменші ліміти і людям на найбільший термін виключають світло.

Пояснення міністерства

Внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі. Тому підключених споживачів у Волинській, Тернопільській, Кіровоградській та Чернівецькій областях відбувається, в першу чергу, через дефіцит генеруючих потужностей. Іншими слова в Тернопільській області немає обладнання, яке виробляє електроенергію для транспортуванняВласне, через це і зумовлено такі ліміти, які доводяться до нашої області, і є дефіцит в цілому в мережі. Чому, через пошкоджені електростанції високовольтні лінії у прифронтових зонах, перш за все страждає тилова Тернопільщина, в міністерстві не пояснили.

Натомість пояснили, як діє система відключення світла і хто, безпосередньо відключає світло.

Обмеження споживання електроенергії здійснює НЕК «Укренерго», яке доводить до всіх операторів систем розподілу ліміти споживання, які діють упродовж доби. Кожний оператор складає графіки погодинних відключень та інформує про це споживачів. На підставі доведеного ліміту робиться поділ пропорційно на території області. У разі перевищення ліміту застосовуються аварійні відключення електроенергії в області, – пояснюється на офіційній сторінці міністерства.

Джерело