Головна Новини Українці масово намагаються перетнути кордон з підробленими ПЛР-тестами, їх продають навіть водії...

Українці масово намагаються перетнути кордон з підробленими ПЛР-тестами, їх продають навіть водії автобусів

Бажання зекономити чи уникнути зайвих клопотів часто призводить до ганебних вчинків. Українські прикордонники масово виявляють підроблені негативні ПЛР-тести, які українські громадяни пред’являють при перетині кордону. Наприклад, лише 12 квітня у пункті пропуску «Краківець» прикордонники виявили 7 фальшивих негативних ПЛР-тестів на Covid-19, а в Грушеві ще 4 схожих тести.

Якщо говорити про перший випадок, то усі 7 тестів були в пасажирів одного мікроавтобуса Mercedes. Ці люди їхли на територію України  з Польщі.

“Прикордонники помітили, що бланки суттєво відрізняються від оригіналу, а також встановили, що під час зчитування QR-коду всіх бланків надавалася інформація про одного пацієнта клініки, громадянина Румунії, більше того – на бланку тексту час видачі результатів ще не настав», — повідомили у прес-службі ДПСУ.

У пункті пропуску «Грушів» 4 підроблених ПЛР-тести також надали пасажири одного рейсу автобуса Van Hool, пише 0352.

«Коли прикордонники спробували відсканувати QR-коди бланків, побачили, що інформація про пацієнтів за ними відсутня. Згодом двоє громадян України зізналися, що купили ці довідки у водія автобуса», — зазначили у прес-службі ДПСУ.

Прес-служба Львівського прикордонного загону уточнила, що цей автобус Van Hool, водій якого (за свідченнями затриманих пасажирів) продавав підроблені ПЛР-тести, належить українському перевізнику, поки що його ім’я чи назву не розголошують.