Головна Новини Українських випускників безкоштовно підготують до вступу в Гарвард і інші університети США

Українських випускників безкоштовно підготують до вступу в Гарвард і інші університети США

Неприбуткова організація Ukraine Global Scholars набирає випускників українських шкіл, щоб допомогти їм отримати вищу освіту в США – причому безкоштовно. В рамках підготовчої програми UGS 20-25 чоловік підготують до вступу, допоможуть оформити заявки на стипендію та скласти іспити. Це вже не перша така програма: за 4 роки UGS допомогли 37 українським школярам отримати стипендії, які покривають навчання та проживання в США. Набір в нову програму триватиме до 31 березня.

Вступити в Гарвард після української школи – це взагалі реально?
Вчитися в Штатах дорого і для самих американців, а для школярів з української глибинки і небагатих сімей – і зовсім нездійсненна мрія. Однак в вузах існують грантові програми, в рамках яких обдарованим абітурієнтам пропонують стипендії, що покривають витрати на навчання і проживання в США – як частково, так і повністю. Деякі з цих програм доступні і для іноземних студентів.

У 2017 році український школяр на ім’я Георгій схвилював освітнє співтовариство: він вступив на стипендію відразу в шість престижних вузів США, серед яких Гарвард, Стенфорд і Колумбійський університет. Хлопець звичайно ж вибрав Гарвард, в якому завжди мріяв навчатися – там йому запропонували стипендію в $ 300 000 – цього вистачить, щоб покрити всі витрати на навчання і проживання в Америці на 4 роки.

Фото: UGS

Георгій – це тільки одна з 37 історій успіху українських школярів, які отримали стипендії на навчання в США. До вступу їх підготували в UGS.

Що таке UGS і чому вони допомагають школярам
Ukraine Global Scholars – це українська благодійна організація, метою якої є надання допомоги найбільш здібним і мотивованим українським учням в отриманні якісної вищої освіти в кращих університетах світу.

Організація заснована в 2015 році Михайлом та Юлією Лемеш, які самі здобували вищу освіту в США. Їм допомагають випускники Гарварду, Пенсільванського університету, Єля, MIT і інших престижних шкіл. Всі вони родом з України і хочуть допомогти виростити покоління молодих українських лідерів.

Ми впевнені, що молоді, розумні й амбіційні професіонали будуть корисними для України. Раніше нам самим допомогли інші випускники, і тепер ми хочемо їм віддячити.

Як саме вони допомагають школярам?
Ukraine Global Scholars працюють з учнями 8-11 класів – допомагають з процесом надходження від А до Я. З кожним працюють індивідуально. Допомагають оформляти заявки на вступ до вузу, готують до іспитів, а кращим оплачують заявки і здачу іспитів (в США це платно).

Ось перелік основних робіт, які в UGS проводять індивідуально з кожним учнем:

  • знайомство студентів з західною системою освіти;
  • допомога у подачі повного циклу заявок;
  • допомога в підготовці до SAT, SAT II, ​​TOEFL та інших стандартизованих тестів;
  • оплата вартості здачі тестів TOEFL, SAT, SAT II для окремих учнів;
  • супровід на всіх етапах надходження.

І це безкоштовно?Так. Діяльність UGS фінансується за рахунок пожертвувань від партнерів програми і українців, які вже закінчили західний вуз. В організації наголошують, що не приймають гроші від потенційних або поточних учасників підготовчої програми – допомогти місії вони зможуть тільки тоді, коли самі успішно відучаться в США.

З моменту заснування UGS фіналістами програми стали три покоління талановитих українських учнів, 34 з яких надійшли в 17 приватних шкіл і 7 університетів США. Загальна сума стипендій, які вони отримали в американських навчальних закладах за 3 роки, перевищує $ 8 млн. Однак найбільш вражаючими стали результати набору у 2017 році – 100% фіналістів програми були прийняті на загальну суму стипендій в $ 3 млн: 14 хлопців надійшли в приватні школи, а 4 – до університетів.

Як вчинити в програму – що для цього потрібно?
Щороку UGS вибирає тільки 25 учнів зі всієї України. Скільки з них надійде в США на стипендію – буде залежати від них самих. Від того, наскільки важко вони готові працювати.

Але є кілька умов, яким повинні відповідати претенденти:

  • Ви громадян України, мешканець України, який навчається в українській школі, або учасник програми FLEX з України, який на даний момент навчається за кордоном;
  • Ви готові повернутися і пропрацювати в Україні 5 років після отримання диплома бакалавра в США – це умова договору, який студент підписує з UGS;
  • Ви вчитеся в 8-11 класі. Учні 8-10 класів можуть спочатку надходити в приватні підготовчі школи. Учні 11 класу можуть надходити в коледжі та університети;
  • На момент подачі вашої заявки вам не виповнилося 18 років;
  • Ви зразковий учень з високим середнім балом атестата;
  • Ви добре володієте англійською мовою;
  • У вас вражаючий список захоплень і позакласних занять;
  • Ваша сім’я має обмежені фінансові можливості і потребує фінансової підтримки в процесі вступу;
  • Ви мрієте про навчання в кращих закладах світу і готові дуже багато працювати, щоб вступити до університету.
    А якщо мені більше 18, але я дуже хочу вчитися, я не можу брати участь?
    Можете. Але при відборі в програму перевагу віддаватимуть учасникам молодше 18 років.

Якщо з першого разу не вийшло, можна податися повторно на наступний рік. При цьому відбіркова комісія буде дивитися на прогрес, якого ви досягли за рік.

Що потрібно, щоб подати заявку?
Фотографії або відскановані копії табелів за останні 3 роки
Перелік позакласної діяльності, хобі, нагород і досягнень за останні 4 роки
1 довге есе на одну з двох тем, зазначених в онлайн-заявці
Відповіді на кілька коротких запитань, зазначених в онлайн-заявці
Заявки приймаються до 31 березня 2019 в 23:59 за київським часом.