Головна Новини Україна здійснила експорт високоякісної борошномельної пшениці в SAGO і Королівство Саудівська Аравія...

Україна здійснила експорт високоякісної борошномельної пшениці в SAGO і Королівство Саудівська Аравія вперше за 12 років: SALIC і «Контінентал Фармерз Груп» поставляють зерно у Джидду

Вперше з 2008 року якісну борошномельну пшеницю з України експортують до Королівства Саудівська Аравія. «Контінентал Фармерз Груп» разом зі своїм акціонером – Saudi Agricultural Investment and Livestock Company (SALIC) – виграла тендер, оголошений саудівським державним закупівельником Saudi Arabia Grain Organization (SAGO), на поставку 60 тис. тонн пшениці. Зараз завершується погрузка на морське судно класу Panamax в порту Чорноморськ, а вже 17 вересня вантаж очікують в Саудівській Аравії.

Георг фон Нолкен, Генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп», переконаний, що ця поставка, яка є першим прямим експортом для «Контінентал», має важливе значення не тільки для Компанії, але й для України.

«Я впевнений, що це безперечно хороший показник і явний сигнал про серйозні інвестиційні наміри Саудівської Аравії щодо України, прокоментував Георг фон Нолкен. Також для нас важливо, що перший прямий експорт зерна, яке вирощене на наших полях і зберігається на наших елеваторах, буде здійснено саме до Королівства Саудівська Аравія – батьківщини нашого стратегічного інвестора SALIC».

У «Контінентал Фармерз Груп» також зазначають, що компанія SAGO, яка виконує державні закупівлі для Королівства Саудівська Аравія, висуває дуже високі вимоги до якості зерна. Це вважається важливим кроком у розвитку «Контінентал Фармерз Груп», досягненні її стратегічних цілей, а також початком міцної міжнародної співпраці.