Головна Новини Убивць тернопільського таксиста засудили до довічного ув’язнення

Убивць тернопільського таксиста засудили до довічного ув’язнення

Днями Верховний Суд підтвердив цю найсуворішу міру покарання.

Йдеться про резонансну подію, яка сталася у травні 2016 року. Поблизу тернопільського автовокзалу двоє невідомих замовили у таксиста поїздку до Шумська, обіцяючи 800 гривень. Чоловік втішився, бо якраз відчував матеріальні проблеми. Загалом він працював водієм, а таксуванням підпрацьовував на пару з батьком. Чоловіки задля безпеки завжди телефонували один одному і повідомляли, куди їдуть. Ось і цього зловісного вечора батько набирав номер сина, і якщо спочатку було все гаразд, то згодом на дзвінок відповідав чомусь пасажир, мовляв, водій заправляє авто бензином. Батько насторожився, бо машина була на газі, пише svoboda

Серед ночі він поїхав шукати сина. І знайшов – з перерізаною горлянкою серед поля.  За сімсот метрів стояла автомашина. Ця моторошна подія сталася між селами Сураж Шумського району та Зіньки Білогірського району Хмельницької області. Нападники забрали золоту обручку, півтори тисячі гривень і телефон водія. Як згодом з’ясувалося, вбивці планували викрасти й автомобіль. Однак не було навичок керування – обидва злочинці пробули за гратами чи не усе доросле життя.

Один з них – уродженець с. Хомівка Зборівського району, неодноразово судимий, востаннє – за розбійний напад до дев’яти років позбавлення волі. Другий – уродженець Криму, теж з чималим кримінальним досвідом, у тому числі судимістю за розбійний напад. Для таких людське життя нічого не важить.

Кримінальне провадження розслідували хмельницькі правоохоронці (за територіальною ознакою, оскільки злочин скоєно на території Хмельницької області). Судили злочинців теж у Хмельницькому. Обоє заперечували причетність до злочину, хоча зібрані проти них докази були незаперечними. Скажімо, в одного з них виявили телефон потерпілого.

Зважаючи на тяжкість скоєного, злочинців засудили до довічного ув’язнення. Спосіб розправи над таксистом був жорстоким. Йому спочатку зв’язали руки шнурівками від його ж взуття (зовсім по-зеківськи), тричі вдарили ножем у спину, для певності перерізали горлянку.

Верховний Суд констатував: вирок обом засудженим є законним, обґрунтованим і вмотивованим.

 

Ольга КУШНЕРИК