Головна Новини Ті, хто не закриватимуть магазини під час повітряної тривоги, понесуть відповідальність

Ті, хто не закриватимуть магазини під час повітряної тривоги, понесуть відповідальність

Представники Ради оборони Тернопільщини прокоментували своє попередження про можливі ракетні удари по Тернополю. Про це під час брифінгу говорив начальник Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол.

“Ми свідомо виставили інформацію про можливі ракетні удари по Тернополю. Ми не знаємо, чи ті ракети, які летіли до Вінниці, – мали летіти до нашого міста, чи ні. Коли у Вінниці сталася трагедія – люди були біля об’єктів критичної інфраструктури. Тому просимо громадян не перебувати біля таких об’єктів”, – повідомив під час брифінгу начальник Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол, пише Суспільне.

Голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш закликав жителів області під час тривог ховатися в укриття.

“Раніше був випадок, коли інформація про бомбардування Тернополя була опублікована на пропагандистських сайтах за дві години до того, як були випущені ракети у напрямку нашого міста. Тому, прошу сьогодні і у найближчі дні особливо не ігнорувати тривог і ховатися в укриття. Торгові центри, розважальні заклади та інші заклади, у яких масово перебувають люди, мають закриватися, як тільки лунає сигнал тривоги. Це рішення ніхто не відміняв, тому прошу дотримуватися цього правила”, – повідомив Володимир Труш.

“Про закриття під час тривоги торгових центрів, розважальних закладів та інших закладів, у яких масово перебувають люди, повинні подбати адміністратори. Якщо вони цього не виконуватимуть – то будуть нести відповідальність”, – каже Олександр Богомол.

Нагадаємо, напередодні бомбардування Вінниці, на одному із пропагандистських сайтів росіяни повідомили про ракетні удари по військових об’єктах у Вінниці та Тернополі.