Головна Новини Троє тернопільських медиків отримали почесні звання «Заслужений лікар України»

Троє тернопільських медиків отримали почесні звання «Заслужений лікар України»

На Тернопільщині – на три заслужених лікарів України стало більше. Почесні звання, що призначає Президент України, отримали Алла Бойчук, Ростислав Левчук та Інна Гребеник.

 Державні нагороди «Заслужений лікар України» медикам вручив голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш, який зазначив, що навіть в нелегких умовах сьогодення, роль медичного працівника в нашому суспільстві  є надважливою і необхідною.

— Я щиро дякую вам за працю, за відданість професії, жертовність та професіоналізм. І хочу висловити вдячність всім медичним працівникам краю та України, які працюють в умовах пандемії,  – наголосив очільник області та додав, що «ні одна нагорода в житті не варта нашого здоров’я».

Як інформують в Управлінні охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації, почесне звання «Заслужений лікар України» присвоєно професорці, завідувачці кафедри науково-навчального інституту післядипломної освіти Тернопільського національного медичного університету імені І.Я.Горбачевського МОЗ України АЛЛІ ВОЛОДИМИРІВНІ БОЙЧУК.

(Згідно з Указом Президента України №335/2020 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня незалежності України», за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм).

Почесне звання «Заслужений лікар України» присвоєно генеральному директору (головному лікареві) комунального некомерційного підприємства «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» РОСТИСЛАВУ ДМИТРОВИЧУ ЛЕВЧУКУ.

(Згідно з указом Президента України від 19 червня №241/2020 «за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги, рятування життя людей, сумлінну працю та високий професіоналізм» з нагоди Дня медичного працівника).

Почесне звання «Заслужений лікар України» присвоєно завідувачці офтальмологічним відділенням КНП «Тернопільська університетська лікарня» Тернопільської обласної ради (Центру Мікрохірургії Ока), головному позаштатному експерту-офтальмологу управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА ІННІ МАР’ЯНІВНІ ГРЕБЕНИК.

Джерело