Головна Новини Трос-замок не вберіг велосипед тернополянина від крадіжки

Трос-замок не вберіг велосипед тернополянина від крадіжки

Залишаючи свій велосипед на ніч у під’їзді, 24-річний житель Тернополя був впевнений  у його цілковитій безпеці.  Проте вже зранку чоловік виявив відсутність свого двоколісника.
Не став на заваді крадієві трос-замок, яким транспортний засіб був пристебнутий до радіатора опалення. Зловмисникові знадобилося декілька хвилин, аби перерізати його.
Отримавши повідомлення про крадіжку велосипеда з п’ятиповерхівки в центрі міста, співробітники Тернопільського відділу поліції розпочали оперативно-розшукові заходи щодо розкриття злочину. Вийти на слід зловмисника правоохоронцям допомогла камера відеоспостереження, яка зафіксувала, як він виходить з під’їзду з чужим велосипедом.
Оперативники карного розшуку встановили, що до крадіжки причетний 42-річний тернополянин. Чоловік неодноразово був судимий за майнові злочини.
Крадений велосипед у підозрюваного вилучили. Дії тернополянина слідчі кваліфікують за статтею 185 ККУ – крадіжка. Триває досудове розслідування.
Як свідчить поліцейська статистика, так випадки непоодинокі.  Бувало, що злодіям вдавалося за одну ніч винести з одного під’їзду по 2-3 двоколісники.  Люди розуміють і знають про те, що небезпечно зберігати велотранспорт у місцях загального користування, проте сподіваються, що з ними прикрих історій не трапиться.
Дбати про охорону велосипеда – єдиний вихід із ситуації і, певно, найбільш дієвий. Двоколісники варто зберігати у місцях, які знаходяться під охороною, або у приміщеннях, котрі замикаються. На ніч беріть ровер з собою у квартиру. Якщо залишаєте двоколісник лише на декілька хвилин під магазином, аптекою, чи іншими установами, попросіть когось зі знайомих за ним наглянути.