Головна Новини Три роки позбавлення волі: у Тернополі судили солдата який ухилявся від несення...

Три роки позбавлення волі: у Тернополі судили солдата який ухилявся від несення служби

Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок у справі військовослужбовця, який самовільно покинув військову частину.

Судом свтановлено, щл “Молодший сержант військової служби за контрактом, будучи військовослужбовцем військової частини А3215 (крім строкової служби), всупереч вимог ст. ст. 9, 11, 12, 16, 49, 58, 59 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України та ст. ст. 1 – 4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, умисно, з метою тимчасового ухилення від військової служби, в умовах особливого періоду без поважних причин та за відсутності дозволу відповідного командування військової частини А3215 26 червня 2020 року о 08 год. 30 хв. на службу до розташування військової частини А3215, яка знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Дубовецька, 1 не з`явився та проводив час на власний розсуд за місцем свого проживання, а у подальшому, 27 листопада 2020 року о 9 год. 00 год. прибув до військової прокуратури Тернопільського гарнізону, чим вчинив нез`явлення вчасно на службу (у розташування військової частини А3215, м. Тернопіль, вул. Дубовецька, 1) без поважних причин, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, вчинене особою, зазначеною в частині другій статті 407 КК України військовослужбовцем, крім строкової служби” – йдеться у вироку

В ході судового розгляду чоловік розповів, що він доглядав за хворою матір’ю, але не преставив жодних підтверджуючих документів, зокрема дозволу командування.

Молодший сержант засуджений до трьох років позбавлення волі, та звільнений від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на 1 (один) рік.