Головна Новини Топ-10 світлин Кременецького замку, зібраних в Instagram

Топ-10 світлин Кременецького замку, зібраних в Instagram

Руїни Кременецького замку “Бона” — місце для відпочинку не лише туристів, але й місцевих жителів. Розташований він на Замковій горі 400 метрів над рівнем моря. 

З висоти Замкової гори відкривається вся панорама міста. Це улюблене місце фотографів. Біля стін замку молодята випивають свій перший келих шампанського. Тут зустрічають сонце кілька десятків поколінь випускників місцевих навчальних закладів, пише Кременець Сіті 

Редакція Kremenets.City зібрала 10 крависих світлин Кременецького замку в Instagram та кілька цікавих фактів про нього.

Загарбники впродовж пів століття намагалися здобути Кременецький замок. Але завдяки вигідному розташуванню всі їхні старання були марними. Місцеві правителі кілька разів відбудовували замок, робили все, щоб його укріпити.

За 20 років володіння замком з 1535 по 1556 роки дружина Сигізмунда I – Бона Сфорца Арагонська, італійка, родичка імператора Священної Римської імперії Максиміліана, довкола замку звела нові фортифікаційні споруди та укріплення. На той час “замок був кам’яним, мав два мости, які піднімалися в разі небезпеки, три оборонні вежі, кам’яний палац, казарму для гарнізону, багато підземних сховищ”.

У 1648 році під час 6-тижневої битви військ Максима Кривоноса із поляками, замок зруйнували. З того часу його не відбудовували. До наших днів збереглися: двоярусна надбрамна вежа з аркою, бічні оборонні мури, частково палац і вежа над ним.